Hoe je als Hoogevener gezond blijft: 5 tips

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Onze gezondheid is het belangrijkste wat we hebben. Toch lukt het niet iedereen even goed om voor zijn of haar gezondheid te zorgen. Er gebeurt vaak zoveel in ons leven dat we vergeten om goed voor onszelf te zorgen. Wil je weten hoe je toch gezond kan blijven als inwoner van Hoogeveen, lees dan onze tips.

1. Slaap voldoende

Een gezonde dag begint met een goede nacht. Zorg er daarom voor je dat je voldoende slaapt. Gemiddeld genomen heeft een persoon zo’n 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig om uitgerust wakker te worden. Begin dus eens met 8 uur per nacht en kijk hoe dit voor jou voelt. Tijdens het slapen herstelt ons lichaam zichzelf na een lange en uitputtende dag. Slaap is dus ontzettend belangrijk. Herstelt het lichaam zich niet voldoende, dan kunnen er klachten ontstaan op de korte en lange termijn.

2. Trek er eens op uit

Blijf niet de hele tijd in Hoogeveen zitten, maar trek er eens op uit! In de omgeving van Hoogeveen zijn er genoeg leuke plekken te ontdekken. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Meppel en loop hier rond langs de gezellige grachtjes. Of bezoek Emmen en ga een dag winkelen. Wil je eens afwijken van jouw routine, bezoek dan de sportschool Zwolle in plaats van die in Hoogeveen. Daarvoor of daarna bewonder je de stad en struin je door de leuke straatjes.

3. Ga de natuur in

Een goede manier om tot rust te komen is door de natuur in te gaan. Gelukkig heeft Drenthe hier genoeg van. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het bos in Echten of bewonder de Hunebedden. Op relatief korte afstand bevindt zich bovendien Nationaal Park Dwingelderveld. Hier geniet je van de mooie natuur terwijl je wandelt, fietst of op een bankje zit. Er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te omgeven met groen! Veel mensen komen tot rust in de natuur en voelen zich hier fijn. Ontzettend goed voor je mentale gezondheid dus!

4. Blijf in beweging

Beweging is ontzettend belangrijk wanneer het gaat om gezondheid. Zorg er daarom voor dat je voldoende blijft bewegen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een abonnement op de Basic-Fit te nemen. Hier kan je deelnemen aan verschillende groepslessen of je kan zelf aan de slag met de verschillende apparaten die in de fitnessruimte staan. Is dit niets voor jou, ga dan een rondje hardlopen of fietsen. Ook baantjes zwemmen is een goede manier om in beweging te blijven. Door te sporten of te bewegen zorg je goed voor je lichaam, waardoor je nog lang fit kan blijven.

5. Eet en drink gezond

Tot slot is ook een gezond eet- en drinkpatroon belangrijk. Eet gevarieerd, maar beperk jezelf niet. Dit betekent dat het belangrijk is om dagelijks de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, maar dat het ook prima is om af en toe iets te eten waar minder voedingsstoffen in zitten. Dat gebakje op een verjaardag hoef je dus niet over te slaan om gezond te blijven. Drink elke dag ook voldoende water om gehydrateerd te blijven en goed voor het lichaam te zorgen.