Historisch plaatjesalbum voor Cappendijck-PLUS in Hollandscheveld

De Historische Kring Hoogeveen schenkt het eerste exemplaar aan de nieuwe PLUS. Foto Historische Kring Hoogeveen

De Historische Kring Hoogeveen (HKH) kreeg iets meer dan een jaar geleden de vraag voorgelegd om een plaatjesalbum over de historie van Hollandscheveld en omgeving samen te stellen voor de Plus Cappendijck.

Eigenaar Jetze Cappendijck wist toen nog niet dat de uitreiking zou plaatsvinden in een compleet nieuwe winkel en op een geheel andere plek in het dorp. Zijn bedrijf is namelijk in de tussentijd verhuist. Cappendijck heeft er voor gekozen om een album samen te stellen waarin de historie van de dorpen aan bod komt waar zijn winkelpubliek vandaan komt.

Naoberschap

Cappendijck hoopt dat het boek het gemeenschapsgevoel versterkt waar de dorpen allemaal bekend om staan. Niet voor niets wilde hij graag dat de voorzitter van Plaatselijk Belang Hollandscheveld, dat het cement van dat gemeenschapsgevoel vertegenwoordigt, het eerste exemplaar in ontvangst zou nemen.

Cappendijck kent de effecten die het uitgeven van een plaatjesalbum heeft uit voorbeelden uit Hoogeveen en Zuidwolde. Hij broedt nog op plannen om aan het einde van de actie een ruilmarkt te organiseren. De voorzitter van de HKH opperde dat dit best wel in zijn supermarkt zou kunnen plaatsvinden. De winkel is namelijk heel ruim ingericht om probeert daarmee ook een ontmoetingsplek voor klanten en bewoners te zijn.

Johann Bisschop, voorzitter van de HKH, sprak verder zijn waardering uit voor de ondernemer, omdat hij daarmee ook bijdraagt aan de doelstellingen van de HKH, namelijk het interesseren van een breed publiek voor de historie van hun eigen leef- en woonomgeving.

De werkgroep leden Berta Gort, Henk Jonker en Cor Koopmans roemden de betrokkenen uit de dorpen die er met hun inzet voor gezorgd hebben, dat het juiste verhaal van die dorpen voor het voetlicht werd gebracht.

Nieuws

menu