Het Goed maakt feestje van Week Zonder Afval

Een kijkje achter de schermen bij Het Goed. Het Goed

Inhakend op de Week Zonder Afval voert Het Goed van 30 mei tot en met 4 juni de campagne ‘Lang leve je spullen!’. Om duidelijk te maken hoe belangrijk hergebruik is voor de realisatie van minder afval, organiseert het kringloopbedrijf op woensdag 1 juni speciale kijkjes achter de schermen bij de vestigingen. In de winkels zijn ook activiteiten om hergebruik extra te stimuleren, waaronder een groot kledingruilfeest.

Jaarlijks gooien we in Nederland per persoon bijna 490 kilo aan afval weg. Met wat meer aandacht voor hergebruik moet dat getal flink omlaag kunnen. De klimaatimpact van het verwerken van afval is groot. Ook als het gaat om de gevolgen van het produceren en distribueren van nieuwe goederen en het toenemende tekort aan grondstoffen. Elke kilo minder afval levert direct een bijdrage aan een duurzamer leven.

Tijdens speciale rondleidingen geven medewerkers van Het Goed bezoekers een beeld van de route die spullen afleggen naar hun tweede leven: van het inleveren, sorteren, selecteren tot het doorgeven aan de shoppers. De rondleidingen zijn om 10.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Kledingruilfeest

Steeds meer mensen genieten van de aankoop van tweedehands kleding. Het is leuk om spullen een tweede leven te geven door tweedehands te kopen en andere mensen blij te maken met spullen die je niet meer gebruikt. Om hergebruik van kleding extra te stimuleren organiseert Het Goed dinsdag 31 mei van 18.00 tot 21.00 uur een kledingruilfeest in de vestigingen. Op deze avond kun je direct je kleding ruilen met anderen.

Nieuws

menu