Hans Jutstra wordt 50 jaar en viert dat met geweldige acties in de winkel

Hans Jutstra en zijn vrouw Olga voor hun pand.

Hans Jutstra en zijn vrouw Olga voor hun pand. Foto: Eigen foto

Hans Jutstra, eigenaar van de gelijknamige meubelzaak Hans Jutstra, wordt morgen 50 jaar. Om dat te vieren nodigt hij al zijn klanten uit om het rad te laten draaien. Waar het rad op uitkomt, is de prijs.

Hans Jutstra is in maart 1999 begonnen met zijn bedrijf aan de Otto Zomerweg in Hollandscheveld. Hier was voorheen de fietsenwinkel van Aaldert Schonewille gevestigd. „Op deze manier kon ik mijn hobby uitvoeren en kijken hoe het was om zelfstandig ondernemer te zijn”, vertelt Jutstra. „We zijn klein begonnen met het verkopen van tapijt op de rol, laminaat, houten vloeren, vinyl, gordijnen en vitrages. Naast dit aanbod kwam er steeds meer vraag naar meubels en daarom besloot ik om een pand te gaan huren aan de A. Nieheusstraat in Hollandscheveld.” In 2003 bouwde Jutstra een eigen showroom op de Buitenvaart, waar het bedrijf tot op heden nog is gevestigd. „We konden op die manier een totaal pakket aanbieden aan de klant want alles was onder één dak te vinden. Van vloerbedekking tot de linnenkast en van die kast tot het complete interieur”, lacht Jutstra.

Tot 50 procent korting

Om zijn 50ste verjaardag te vieren nodigt hij de klanten op 21, 22 en 23 oktober uit om langs te komen en aan het rad te draaien. Op dit rad staan verschillende prijzen. Het gaat om bedragen tot 50 procent korting op een meubel naar keuze. „Onze leveranciers helpen zelfs mee met de acties tijdens deze drie actiedagen. We hebben een hechte band met alle leveranciers en het is geweldig om te zien dat ze ook een steentje bijdragen aan dit grote feest. De acties gelden op alle soorten raamdecoratie, vloeren en op de meubels”.

Hans Jutstra werkt al jarenlang samen met hen en heeft ook een grote klantenkring opgebouwd. „Ik doe dit nu al meer dan 20 jaar en in die tijd leer je steeds meer mensen kennen. Ook zie ik vaak dat mensen terugkomen omdat ze een goede ervaring hebben gehad. Bij Jutstra bieden we alleen maar diensten aan vanuit ons eigen bedrijf. We hebben eigen stoffeerders en dat brengt ook weer een stukje vertrouwen naar de klanten toe.”

„Wij proberen in onze winkel mensen te ontzorgen. Dit doen wij door bijvoorbeeld het saus- behang en schilderwerk met onze eigen mensen aan te bieden aan de klant. We merken dat dit een steeds groter succes is en dat er ook vraag naar komt. De wens van de klant staat bij ons altijd voorop.”

Hans Jutstra nodigt iedereen uit op 21, 22 en 23 oktober bij hem in de showroom aan de Buitenvaart 2105 in Hoogeveen.