Hans Jutstra en Stefan Haaijer verrassen woonzorgcentra met grote hoeveelheid kerstbakjes

Frederik Heet (86) neemt als eerste een kerstbakje aan van Hans Jutstra en Stefan Haaijer in de Westerkim.

Frederik Heet (86) neemt als eerste een kerstbakje aan van Hans Jutstra en Stefan Haaijer in de Westerkim. Foto: André Weima

Een aantal verzorgingshuizen in de gemeente Hoogeveen kreeg dinsdagmiddag een leuke verrassing voor de bewoners. Hans Jutstra van Woninginrichting Hans Jutstra en Stefan Haaijer van Haaijer Verhuur leverden er een grote hoeveelheid kerstbakjes af.

Ondernemer Jutstra heeft voor een symbolisch bedrag zo’n 400 kerstbakjes kunnen opkopen bij Stefan Haaijer. ,,De kerstbakjes kunnen immers door de hard lockdown niet meer worden verkocht. Ik heb Stefan voorgesteld alles op te kopen. Hij was enthousiast over mijn plan en besloot mee te doen door alles voor een klein bedrag aan te bieden.”

De kerstbakjes zijn afgeleverd bij woonzorgcentrum de Westerkim in Hoogeveen en woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld. ,,Wie mij kent weet dat ik echt wat heb met ouderen. Vooral met dit soort dagen, waarbij corona het nog eens extra lastig maakt, hebben zij het niet altijd makkelijk. Ze voelen zich vaak alleen.” Dat Jutstra voor de Westerkim en Beatrix heeft gekozen, is niet geheel toevallig. Hij legt uit: ,,Ik voel, ook zakelijk gezien, een sterke verbinding met deze centra.”

Frederik Heet (86) nam als eerste een kerstbakje aan van Hans Jutstra en Stefan Haaijer. In verband met de coronamaatregelen konden de kerststukjes niet persoonlijk aan alle bewoners worden overhandigd. Medewerkers zorgen er echter voor dat ze op de juiste plek terechtkomen.