Hagelschade? Van Eeks Autoschadeherstel biedt uitkomst

Een team van Teamwise PDR-specialisten staat bij Van Eeks klaar om klanten met hagelschade te helpen.

Een team van Teamwise PDR-specialisten staat bij Van Eeks klaar om klanten met hagelschade te helpen. Foto: Van Eeks

Hagelbuien komen in Nederland frequenter voor en dat hebben de inwoners van Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Geesbrug, Nieuwlande en Nieuweroord gemerkt.

Op vrijdagavond 18 juni 2021 raasde de korte maar hevige storm over een aantal buitendorpen van de gemeente Hoogeveen en zorgde voor de nodige overlast en schade. De hagelstenen van wel 2 tot zelfs 6 centimeter groot brachten ook aan auto’s veel schade toe. Bij Van Eeks Autoschadeherstel aan de Buitenvaart in Hoogeveen leidde dat tot een fiks aantal telefoontjes met schademeldingen. Klanten met een door hagel beschadigde auto belden uit eigen beweging of op advies van hun assurantieadviseur of autoverzekeraar met het schadeherstelbedrijf. Bij Van Eeks zijn ze het nodige gewend, want schadeherstel is hun vak, maar het aantal meldingen bleef binnenstromen. Na de eerste auto’s gezien te hebben constateerde Van Eeks dat het merendeel van de auto’s licht beschadigd is met een veelheid aan kleine deukjes in de motorkap, het dak en de kofferklep. Ondanks dat de deukjes niet groot of diep zijn, heeft het wel invloed op de waarde van de auto. Gelukkig is een groot aantal klanten verzekerd tegen schade door weersinvloeden.

Schade niet onoverkoombaar

Klanten hadden veelal zelf al een telling gemaakt van het aantal deukjes, maar het geoefende oog van Henri van Eeks zag de werkelijke schade. Hagelschade is namelijk goed waar te nemen met de reflectie van een tl-lamp of een dakrand of iets dergelijks. De schade is vervelend, maar niet onoverkoombaar, want voor herstel van deze specifieke schaden kan Van Eeks een beroep doen op specialistische vaklieden die de zogenaamde ‘paintless dent repair’ techniek of ‘uitdeuken zonder spuiten’ toepassen. Deze beproefde techniek kent vele voordelen, waarvan de snelheid ten opzichte van traditioneel herstel én de milieuvriendelijkheid de belangrijkste zijn. Schadeverzekeraars adviseren in veel gevallen de techniek ook omdat zij goede ervaringen hebben met de kwaliteit van herstel. Van Eeks’ vaste PDR-partner Jarno Elders werd ingeschakeld en er werd snel een team van Teamwise PDR-specialisten gevormd, die de komende weken en maanden klaarstaan om de klanten van Van Eeks van dienst te zijn en de waarde van de auto weer te herstellen.

Behoedzaam uit masseren

Voor toepassing van PDR moeten een aantal delen van de auto gedemonteerd worden, zodat de PDR-technicus het plaatwerk van de achterzijde kan benaderen en met speciaal ontwikkelde tools de inslag er behoedzaam uit kan masseren tot het plaatwerkmateriaal de oorspronkelijke vorm aanneemt en behoudt. Een autodak met meer dan 100 deukjes na een hagelbui is geen uitzondering, maar een geoefende PDR-technicus draait daar zijn hand niet voor om. Met zijn kennis, vakmanschap, geduld en precisie helpt hij de klanten van Van Eeks en maakt hij de slogan ‘kwaliteit is een keuze’ waar.

„Weet u niet zeker of uw auto beschadigd is? Laat het even checken bij ons, want het zou zonde zijn als u er later achter komt of bij verkoop of inruil van de auto”, stelt Van Eeks.