Groot spandoek: Jaques Jonkman is deze week 40 jaar in dienst bij Kip Caravans in Hoogeveen

Het spandoek voor Jaques Jonkman bij Kip Caravans in Hoogeveen. Foto: Kip caravans

Feest deze week bij Kip Caravans. Jaques Jonkman is deze week 40 jaar in dienst bij Kip Caravans in Hoogeveen en het bedrijf is daar best trots op.

Het bedrijf laat dat graag aan heel Hoogeveen zien middels een 60 vierkante meter groot spandoek aan het pand aan de A.G. Bellstraat.

Al sinds 1983 is Jaques uit Hoogeveen werkzaam in de caravanfabriek. In al die jaren heeft hij een scala aan grote en kleine caravans op de productielijn voorbij zien komen. Na diverse functies in de fabriek is Jaques nu gespecialiseerd in de elektra van de caravan. Wat de meeste mensen niet weten is dat er behoorlijk wat complexe elektronica in de caravans aanwezig is.

Kabelbomen

Jaques maakt nu onder andere de kabelbomen voor elke Kip caravan. ‘Zijn werk vereist elke dag een hoge mate van concentratie om alle elektriciteitskabels op precies de juiste manier aan te sluiten. De bundel met elektradraden is namelijk de basis voor alle elektronica in de caravan. Elk draadje moet kloppen in deze kabelboom. Door zijn ervaring ziet hij als geen ander of de vooraf aangeleverde tekeningen kloppen en of er een draad of kleur ontbreekt. Hiermee is Jaques in al die jaren een essentiële schakel in de productie van elke Kip caravan die de fabriek uitrolt’, looft het bedrijf zijn werk.

Nieuws

menu