Griekse hapjes van Akropolis om je vingers bij af te likken op het terras van café De Lijst

Pascal en Martha van Akropolis (links) werken samen met Henri en Maartje van De Lijst. Foto: Gerrit Boer

Keftedakia (rundergehakballetjes in tomatensaus), Kotoboutaki (kipkluifjes in piri-pirisaus)of Feta Saganaki (gebakken feta in een krokant jasje). Je waant je sinds afgelopen week op het terras van café De Lijst eventjes in Griekenland.

Pascal en Martha van restaurant Akropolis verzorgen overheerlijke hapjes op het terras van het café. De Hoogeveense horeca-ondernemers hebben de handen ineengeslagen met Henri Stoefzand van De Lijst. Ze zijn blij met de samenwerking. ,,We kennen elkaar al jaren als goede buren en waren heel enthousiast dat Henri Stoefzand van De Lijst voorstelde om onze hapjes te serveren op het terras van het café.”

Naast alle Griekse lekkernijen is er ook een patatje te krijgen of een frisse boerensalade. ,,We hebben speciaal gekozen voor ‘fingerfood’ dat goed past bij een koel biertje of wijntje. Geen zware gerechten. Ook serveren we loempia’s, nacho’s en een Plateau de Meze, deze is overheerlijk om met meerdere mensen te delen en wordt ook veel besteld. Ook populair is de Pita Gyros. Deze is niet te verkrijgen in het restaurant, maar wel op het terras van De Lijst.” Alle gerechten worden geserveerd op biologisch afbreekbare borden met bestek.

Volgens Stoefzand wordt er veel van de nieuwe kaart besteld. ,,Ik ben blij dat mensen kunnen genieten van hun drankje met een hapje erbij. Alles is heerlijk, ik mocht alles voorproeven en dat was echt genieten.”

Voor de gasten op het terras is het ook makkelijk: de drankjes worden afgerekend bij De Lijst en het eten bij Akropolis. En alle borden en het bestek? Die kunnen met een gerust hart weggegooid worden in de groene kliko.

Nieuws

menu