Goede Smaaq bestaat vijf jaar: 'Wij zorgen voor begeleiding op maat'

Goede Smaaq bestaat 5 jaar.

Goede Smaaq bestaat 5 jaar. Foto: Eigen foto

Goede Smaaq, het opleidingscentrum voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, bestaat 1 maart vijf jaar.

Goede Smaaq, gevestigd aan de Schutstraat 39 in Hoogeveen, helpt jongeren die problemen hebben met school, soms niet naar school gaan of een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ze lopen mee in de detailhandel en in de horeca. Goede Smaaq biedt hierbij begeleiding op maat. Bij de een zijn het de sociale aspecten waar aan gewerkt moet worden en bij de ander weer andere vaardigheden.

Wanneer de vaardigheden zijn bijgebracht en voldoende worden beheerst kan dit leiden tot het behalen van de Boris-praktijkverklaring. Daarbij wordt samengewerkt met het onderwijs in Hoogeveen. Ook worden de banden met organisaties en de gemeente Hoogeveen nauw voortgezet. Goede Smaaq zorgt hiernaast voor onder meer huiswerkbegeleiding, externe stages en eventuele banen.

De afgelopen vijf jaar heeft Goede Smaaq al veel jongeren mogen begeleiden en helpen aan een passende baan. Tijdens de lockdown heeft Ambiq ervoor gezorgd dat de jongeren alsnog konden werken aan hun vaardigheden. Ze hebben 1100 pakketjes voor alle werknemers van die organisatie gemaakt. Nu de coronapandemie bijna achter ons ligt kan Goede Smaaq weer helemaal open.

Om het vijfjarige bestaan te vieren worden er verschillende acties gehouden in de lunchroom, in de winkel en bij het opleidingscentrum. Goede Smaaq heet iedereen welkom tijdens de jubileumweek van 1 tot 4 maart.