Frank Krake geeft presentatie bij boekhandel Pet over zijn nieuwste boek De grootste bankoverval aller tijden

Frank Krake met zijn nieuwste boek. Foto: Frank Krake

Schrijver Frank Krake, bekend van zijn boek Hannelore - het meisje uit de sekte, houdt op woensdag 30 maart vanaf 19.30 uur een presentatie over zijn nieuwste boek De grootste bankoverval aller tijden bij Boekhandel Pet aan de Hoofdstraat 122 in Hoogeveen. Aanmelden hiervoor kan door te bellen naar 0528-265131 of te mailen naar hoogeveen@petboekverkopers.nl.

Het boek over De grootste bankoverval aller tijden vertelt het waargebeurde verhaal van een groep jonge mensen die zich verenigen in hun verzet tegen bezetters.

In het verhaal verzucht Nederland al vier jaar onder de Duitse bezetting. De groep verzetsvrienden pakt de wapens op en de tijd van onzichtbaar verzet is voorbij. De vrienden deinzen nergens meer voor terug en plegen overvallen, blazen spoorlijnen op en bevrijden twee vrienden uit het Huis van Bewaring.

Verzetsstrijder Douwe Mik uit Nieuw-Buinen speelt een belangrijke rol in het verhaal. Mik duikt onder bij zijn broer in Barger Compascuum en werkt in de illegaliteit in Zwartemeer, Emmen, Nieuw-Amsterdam en Weerdinge. Tot zijn kameraad wordt vermoord en hij naar Twente vlucht. Daar sluit hij zich aan bij de fameuze Almelose knokploeg.

Nieuws

menu