Ellerie Tweewielers houdt Driewielfietsparade in Hoogeveen

Ellerie Tweewielers houdt een Driewielerfietsparade. Foto: Ellerie Tweewielers

Veilig, comfortabel en stabiel fietsen is voor velen niet (meer) mogelijk. De driewielfiets kan dan uitkomst bieden. Om te laten zien hoe dat eruit ziet, hoe dat voelt en welke mogelijkheden er zijn houdt Ellerie Tweewieler, in samenwerking met Huka en de Driewielfietsenwijzer een driewielfietsparade op 29 april in Hoogeveen.

Hoe ouder iedereen wordt, hoe minder vaak het gemak van fietsen wordt vergeten. Veel ouderen kunnen na een val met de fiets onzeker worden in het verkeer. Op- en afstapproblemen kunnen de oorzaak zijn van deze val. De driewielfiets kan hier de uitkomst bieden omdat deze zeer stabiel is en de fiets niet omvalt. Een snelle of langzame fietser, dat maakt niet uit want de fietssnelheid is geen bepalende factor meer. Veilig, ontspannen en comfortabel fietsen wordt hierdoor weer mogelijk. De driewielfiets ziet er tegenwoordig modern en eigentijds uit en is er in verschillende kleuren.

Driewielfietsparade

Om de inwoners van Hoogeveen en omstreken kennis te laten maken met de driewielfiets wordt er op vrijdag 29 april een driewielfietsparade gehouden in de stad. Een groep fietsers zal vanaf 13.00 uur langs verschillende locaties in Hoogeveen gaan fietsen. Tijdens de parade kan er kennis worden gemaakt met de verschillende modellen. Eventuele vragen kunnen op dat moment worden beantwoord.

Zelf uitproberen

Aansluitend aan de parade kan iedereen tussen 15.00 en 17.00 uur gratis en vrijblijvend de driewielfietsen zelf uitproberen bij Treant, locatie Weidesteyn aan de Dr. G.H. Amshoffweg 4 in Hoogeveen. De driewielfietsparade is de tweede editie van dit jaar. De komende maanden zal de parade ook in andere steden worden gehouden.

Nieuws

menu