Eindelijk collectief glasvezel op industrieterrein De Wieken

De werkzaamheden gaan nog deze maand beginnen op De Wieken. Fiberunie

Hoogeveen - Eindelijk krijgt industrieterrein De Wieken Hoogeveen collectief glasvezel. Na maandenlange voorbereidingen is het dan zover. Nog deze maand zal de realisatie van het zakelijke glasvezelnetwerk De Wieken van start gaan.

„Alle daar gevestigde bedrijven kunnen dan gebruik maken van hun eigen snelle, stabiele, betaalbare en open glasvezelverbinding”, legt een woordvoerder uit. Lokale partij BRS Reclame Hoogeveen heeft twee billboards geplaatst aan de Industrieweg en de Stephensonstraat, die de komst van het zakelijke glasvezelnetwerk De Wieken aankondigen. De uitvoering is in handen van Fiberunie en Wauwau (voorheen Deltafiber). Providers en partners zijn Qonnected, Spyros Solutions, IPVisie, MaxiTEL, Hallo en Eazit. 

Maandag 18 januari wordt gestart met de graafwerkzaamheden. Die dag wordt er een POP-station geplaatst op de hoek van Industrieweg/Edisonstraat. De oplevering van het zakelijke glasvezelnetwerk volgt vrijdag 30 april. 

Zorgeloos online werken

Bedrijven en scholen zijn blij met de komst van het collectieve glasvezelnetwerk. Voor veel bedrijven en scholen is zorgeloos online werken niet meer weg te denken. Snelheid, stabiliteit en weinig downtime zijn hierbij van groot belang. De bandbreedte van glasvezel zorgt voor een ongekende capaciteit die met het inmiddels verouderde ‘koper’ niet te vergelijken is. Internet, e-mailverkeer, dataverkeer, gebruik van clouddiensten, IT-beheer, VoIP telefonie, alles kan tegenwoordig betrouwbaar en veilig via een glasvezelverbinding. „Met download- én uploadsnelheden tot wel 10.000 Mbps”, vertelt Michiel Weisbeek, werkvoorbereider infrastructuur.

Bedrijven die zich aanmelden betalen geen aanleg- of aansluitkosten, krijgen een gratis NTU afgemonteerd in hun meterkast, krijgen een gratis monteur en een gratis router. Los daarvan kunnen bedrijven en scholen kiezen uit zes providers.

Bedrijven, scholen en particulieren die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dit doen via  dewieken@fiberunie.nl . Voor meer informatie: tel. 06-26799343.