Een van de voordelen van linkbuilding: verlaag je bounce rate

Foto: pexels
Een bounce rate wordt gemeten in percentages (in Google Analytics). Het meet het aantal bezoekers dat jouw website verlaat na het bezoeken van één pagina. Je bezoekers klikken niet door naar een andere pagina binnen jouw website, maar zijn meteen weg. Een gemiddeld bouncepercentage ligt volgens Google op dit moment rond de 40%. Dat wil zeggen dat 4 op de 10 bezoekers niet doorklikt, maar jouw website verlaat na het bekijken van één pagina.
Hoe krijg je je bounce rate omlaag met linkbuilding?
Is een hoge bounce rate echt zo rampzalig? Het korte antwoord: Nee. Soms wordt gezegd dat een bounce rate boven de 55% ‘slecht’ is. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Een bounce rate meet niet de kwaliteit van jouw webpagina, dat hangt helemaal niet met elkaar samen. De bounce rate is afhankelijk van de zoekintentie van de gebruiker. Als jouw blog of pagina duidelijk antwoord geeft op de vraag die de gebruiker intypt in de zoekmachine (bijvoorbeeld: “is een hoge bounce rate echt zo rampzalig?”) heeft hij of zij geen reden om verder te bladeren door jouw website. De vraag is beantwoord. Het bouncepercentage kan wel 100% zijn, maar dat betekent niet dat jouw website niet goed in elkaar zet.
Een ander voorbeeld, dat goed weergeeft wanneer een hoog bouncepercentage wel zorgelijk kan zijn: Als de gebruiker een product of dienst intypt in een zoekmachine en hij komt vervolgens op jouw overzichtspagina (en die pagina gaat precies over dat product of die dienst), maar de gebruiker klikt niet verder en verlaat de pagina, dan moet je je misschien afvragen of er iets mis is met de kwaliteit van je webpagina.
Wellicht:
- Sluit de informatie toch niet aan op de zoekvraag van de gebruiker
- Werkt je website niet prettig (mobiel of desktop)
- Duurt het te lang voordat de pagina (of de afbeeldingen) geladen zijn
Als je je bounce rate wil verlagen door middel van links en linkbuilding , hebben we een paar eenvoudige tips voor je:
- Pas op met uitgaande links (links die van je website af linken naar een compleet andere site). Hiermee manoeuvreer je je bezoeker direct weer weg.
- Laat in plaats daarvan interne links (links die verwijzen naar andere pagina’s binnen jouw website) extra opvallen.
- Maak gebruik van een opvallende, duidelijke Call-to-action knop (hiermee loods je de bezoeker ook weer naar een pagina binnen je eigen website. Zo verlaag je je bounce rate en verhoog je je conversie
Neem contact op met Webton
Meer tips of persoonlijk advies nodig? Je kunt altijd contact opnemen met onze linkbuilding specialisten of onze online marketeers . Zij helpen je verder als je merkt dat je bounce rate een beetje té hard stuitert.