Aangeboden door: rubberbootshop.nl

Een sup board voor beginners

Foto: shutterstock

Als je aan je sup hobby wilt beginnen, twijfel je misschien al snel aan het kiezen van een SUP board. Waar moet ik op letten?

Is het kopen van een sup board opblaasbaar de juiste keuze? In dit artikel zetten we vijf punten op een rij waar je op moet letten bij het kopen van een SUP board voor beginners.

Een opblaasbaar SUP-board kiezen

Een opblaasbaar SUP-board is een ‘opblaasbaar’ SUP-board. Een groot voordeel is dat je ze gemakkelijk mee kunt nemen (bijvoorbeeld voor een sup sessie op het strand). Daarnaast is de prijs van het opblaasbare board meestal meerdere malen lager dan de niet-opblaasbare versie. Perfect om te leren roeien en kennis te maken met deze geweldige sport!

Denk na over je doel

Er zijn SUP boards voor verschillende doeleinden. Er zijn betere SUP boards te koop als je je hond mee wilt nemen om te peddelen, maar er zijn ook boards voor wie graag vist. Bij het kiezen van een SUP board voor beginners is het erg belangrijk om doelen voor ogen te hebben. Met je doel voor ogen kun je door een verscheidenheid aan SUP-boards zoeken om de juiste keuze te maken.

Dik en breed SUP board voor betere stabiliteit

De eigenschappen van het SUP board zelf zijn ook belangrijk om een geschikte keuze te maken voor beginners. Wanneer u begint te suppen, ben je misschien niet in staat om de basistechnieken voor het suppen volledig onder de knie te krijgen. Dan is het een goede keuze om te kiezen voor een SUP board dat iets dikker en breder is. In de meeste gevallen bieden dikkere en bredere SUP boards een betere stabiliteit in het water.

Langer sup board voor betere controle

Naast de dikte van het board is ook de lengte een uiterst belangrijke factor. Hoe langer het SUP board, hoe stabieler het is. Bij langere SUP-boards is er echter minder draagbaarheid, wat op hogere niveaus misschien niet wenselijk is. Het is echter een goede keuze voor een beginner sup board.

Nieuws

menu