Een pensioen is cruciaal voor het personeel en de concurrentiepositie van een bedrijf

René Delsink van Mulderij Pensioenteam in Hoogeveen. Foto: Aangeleverde foto

Met de enorme krapte op de arbeidsmarkt hebben steeds meer werkgevers moeite goed personeel te vinden. Juist nu is het van belang goed te zorgen voor je werknemers. „Een medewerkerspensioen helpt je om personeel te werven en om ze vast te houden. Hoe uitgebreid je regeling is, bepaal je zelf. Wij helpen met het maken van de juiste keuzes,” vertelt René Delsink, pensioenadviseur bij Mulderij Pensioenteam in Hoogeveen en omstreken.

Ongeveer 1 op de 10 werknemers bouwt geen pensioen op via de werkgever. Delsink: „Sommige werkgevers geven extra salaris waar het personeel dan zelf maar iets mee moet regelen voor het pensioen. Dat zie ik bijvoorbeeld regelmatig in de IT-sector, waarvoor geen verplichtstelling is. Hun redenatie is dat het personeel intelligent genoeg is om het zelf te regelen, maar ik weet dat daar in de praktijk vaak niets van terecht komt. Andere werkgevers denken dat een pensioen te duur is. Natuurlijk is een pensioenregeling een investering, maar je kunt het beter zien als een investering in het voortbestaan van je bedrijf. Werknemers zijn kritisch; door het hoge banenaanbod kunnen zij kiezen. Uit onderzoek blijkt dat pensioen een belangrijke factor is bij de keuze van een nieuwe baan.” Als een werkgever geen pensioenregeling aanbiedt, blijkt dat vaak een reden om te kiezen voor een andere werkgever. „Pensioen is niet alleen inkomen voor later, maar kan ook zorgen voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid of voor inkomen voor nabestaanden als een werknemer overlijdt.”

Medewerkers informeren

Als de werkgever een pensioenregeling biedt, moet er aan de werknemers vanuit zorgplicht een toelichting worden gegeven. Ook als er wijzigingen zijn bij salarisverhogingen, nieuwe functies, trouwen, scheiden of andere belangrijke gebeurtenissen. Vaak is dat voor een werkgever een ondoenlijke opgave. „Om keuzes te kunnen maken, moet je weten welke mogelijkheden je hebt. De regelgeving is complex en verandert ook voortdurend. Zeker met de komst van het nieuwe pensioenstelsel. Voor veel werkgevers verzorgen wij vanuit Mulderij Pensioenteam deze gesprekken met werknemers. Daarin kijken we naar de pensioensituatie van de werknemer en lichten we de pensioenregeling van de werkgever toe. Als een werknemer ergens anders al pensioen heeft opgebouwd, kijken we of een waardeoverdracht verstandig is. Vaak - maar niet altijd - is dat beter voor de hoogte van het nabestaandenpensioen. Ingewikkelde materie, die ik op een toegankelijke manier breng met behulp van tekeningen”, vertelt Delsink.

Trots op pensioenregeling

„Werkgevers zouden veel meer moeten laten zien wat ze doen. Bij het werven van nieuwe medewerkers kun je je onderscheiden door kort en duidelijk uit te leggen hoe je pensioenregeling in elkaar zit. Maar ook door werknemers vervolgens meer in detail mee te nemen over hun pensioen. Daarmee geef je je medewerkers financiële rust, voor de korte én lange termijn. En het draagt bij aan de tevredenheid over jou als werkgever. Los van zorgplicht ben ik ervan overtuigd dat dit zichzelf terugverdient.”

Nieuws

menu