Een lege accu

Foto: unsplash

Foto: unsplash

Stel je eens voor, je hebt een extra accu tot je bezit. Deze heb je standaard klaar liggen, voor het geval dat je hem nodig hebt bij de boot of bij de caravan. Op een dag besluit je erop uit te gaan, maar wat is dit? De accu heeft al zolang klaar gelegen, dat hij leeg is.

Dit betekent dat je een acculader nodig hebt. Met deze acculader kan je ervoor zorgen dat de accu altijd gereed voor gebruik is. De meeste acculaders stop je simpelweg in het stopcontact en in de accu, wacht je even en dan zal deze vanzelf opladen. Mocht dit niet het geval zijn, kan het zijn dat er verdere instructies bij de lader zitten.

Waarom de acculader?

Wat nou als je vergeet dat je bij de accu ook een acculader nodig gaat hebben? Dan ben je straks halverwege op het water met de boot, en stopt de accu ermee. Wat dan? Als je slim bent heb je extra peddels meegenomen omdat je gezien hebt dat de accu maar half vol zat. Als je helemaal vooruit gedacht hebt, dan heb je thuis de acculader gebruikt om de accu helemaal op te laden. Een trucje om het opladen niet te vergeten? Leg direct na gebruik de accu aan de oplader, zodat je dit niet last-minute nog moet gaan regelen. Niets zo naar als vertraging door het wachten op de oplader.

Welke moet ik hebben?

Om een acculader te kopen, kan je op verschillende plekken terecht. Denk bijvoorbeeld aan verschillende fietsenwinkels, specialisten op het gebied van accu’s en acculaders of winkels die bijvoorbeeld gericht zijn op kamperen. Maar een acculader kopen kan ook op verschillende online websites. Deze webshops zijn gericht op het bieden van een groot assortiment aan acculaders, zodat er voor ieder wat bij zit. Met verschillende voltages niveaus, aansluitingen en laad snelheden, is er ruime keuze voor ieder. Dus twijfel je bij het acculader kopen, doe dan uw research online of schakel een specialist in om je te laten helpen bij je keuze.