Aangeboden door: HelloFresh

Een geslaagde vakantie in Drenthe: 3 tips!

Foto: Unsplash

Met de vakantie voor de deur zijn veel mensen al druk bezig met het treffen van voorbereidingen voor leuke uitjes. Behoor jij ook tot de steeds groter wordende groep die vakantie gewoon lekker in eigen land viert? Wees dan gerust, want ook hier is er heel veel te doen. Er zijn nog genoeg provincies om te ontdekken en kleine dorpjes die zeker het benoemen waard zijn. Nederland beschikt over meer parels dan dat je je nu misschien kunt voorstellen. Wil jij deze vakantie in elk geval een keer naar Drenthe? Maak dan gebruik van de volgende drie tips!

1. Een dagje naar Wildlands

Dol op dieren en op zoek naar een uitje voor jongere kinderen? Dan mag een bezoekje aan Wildlands in Emmen zeker niet op jouw ‘verlanglijstje’ ontbreken. Dit park is ongelooflijk mooi opgezet. Er is echt gedacht aan het welzijn van de dieren. Dit is aan werkelijk alles te merken. De grote verblijven zijn een lust voor het oog en de dieren hebben het duidelijk prima naar hun zin hier. Een fijn familie-uitje voor jong en oud.

Bereid je uiteraard wel goed voor voordat je een dagje naar de dierentuin gaat. Houd met name de weersvoorspelling nauwkeurig in de gaten. De dierentuin is vrijwel geheel open, waardoor er weinig beschutting is. Met flinke regen is dit dan ook geen goed park om heen te gaan.

Wil je de eeuwige vraag: ‘ wat eten we vandaag ,’ na afloop van een flink uitje voorkomen? Zorg dan voor dat alles al zo goed als klaar is. Bereid bijvoorbeeld in de ochtend alvast een ovenschotel voor. Zo hoef je deze enkel nog de oven in te schuiven bij aankomst. Of ontdooi een portie pasta(saus) voor een snelle maaltijd. Kies eventueel voor het gemak van een maaltijdbox of bestel een keer eten. Gemak dient de mens.

2. Een bezoekje aan de hunebedden

Ben je dan toch in Drenthe? Dan moet je ook wel een bezoekje brengen aan de hunebedden . Dit is immers dé attractie van Drenthe. Hetgeen waar ze bekend om staan. Het is bizar om te bedenken dat deze gigantische steenformaties ooit door mensenhanden gestapeld zijn. Als je ze ziet, kan je je niet voorstellen dat je deze klus zonder moderne apparatuur zou kunnen klaren. Toch werd dit wel gedaan. Hard werken om zo een begraafplaats te creëren. Het formaat van deze keien is ongekend. Je kunt je geen voorstelling maken van hoe groot deze stenen in het echt zijn.

3. Hup, de natuur in!

Zijn jullie woonachtig in de Randstad? Dan zal Drenthe echt als een oase van rust voelen. Zeker als je ver van het centrum wegblijft en gewoon de talloze plekjes in de natuur opzoekt. Hier is in vergelijking met andere dichtbevolkte gebieden in Nederland nog veel meer vrije plekjes in de natuur te vinden. Neem dus de fietsen mee of trek de wandelschoenen aan en ga er simpelweg op uit. Er gaat niets boven een dag heerlijk actief bezig zijn met het hele gezin. Dan kom je helemaal opgeladen thuis.


Nieuws

menu