EDNN geeft kleur aan de samenwerking met UWV en gemeenten

Taart als dank voor mooie samenwerking tussen de gemeente Hoogeveen en EDNN. Andre Weima

Hoogeveen - Een kleurrijk bedrijf. Zo mag EDNN (Etiketten Drukkerij Noord Nederland) zeker genoemd worden. Ontelbare gekleurde etiketten verlaten dagelijks het bedrijfspand aan de Siemenstraat in Hoogeveen en weten hun weg te vinden naar een breed scala aan klanten binnen zowel de food als de non-food industrie.

Alhoewel EDNN een landelijke speler van formaat is, zijn veel van hun klanten te vinden in Hoogeveen. Zo zijn Teeling Petfood, IG Design, Kaas Pack en Kraats Kaas enkele van de lokale klanten die hun etiketten bij EDNN bestellen.

Directeur René Bouwman is trots op deze lokale samenwerking: „Wij zijn een no-nonsense bedrijf, nuchter, zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Echt Drents! Hoe mooi is het dan dat wij elkaar lokaal goed weten te vinden en daarmee ‘de handel’ lekker dichtbij met elkaar kunnen doen.”

Tekort aan personeel

Wat Bouwman wel zorgen baart is het tekort aan personeel in zijn branche. Bouwman: „Wij hebben een prachtig vak en toch zien wij helaas weinig animo voor de opleiding van flexodrukker. Uiteraard leggen wij ons daar niet bij neer en gaan op creatieve wijze zelf nieuwe drukkers binnen het bedrijf opleiden.”

Bij de werving en selectie van nieuwe personeelsleden krijgt EDNN hulp en ondersteuning vanuit het UWV en de gemeenten Midden Drenthe, De Wolden en uiteraard Hoogeveen. Wanneer er een vacature is neemt Bouwman altijd eerst contact op met het UWV en de gemeenten. Bouwman: „Er zitten helaas nog veel mensen aan de kant en die willen wij graag weer activeren. Vanuit deze groepen mensen die nu nog vaak afhankelijk zijn van een uitkering selecteren wij onze nieuwe werknemers die wij dan zelf gaan opleiden. Deze mensen krijgen hierdoor een nieuwe kans en wij geven als bedrijf daarmee meteen invulling aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het mes snijdt aan twee kanten. Hoe mooi is dat?!”

Samenwerking waardevol

Jolanda Smeenge (UWV), Els Hiensch en Marco Schonewille (beiden van de gemeenten De Wolden en Hoogeveen): „De samenwerking met EDNN ervaren wij als waardevol en bijzonder. Zo hebben wij dit jaar in gezamenlijkheid al vijf nieuwe werknemers voor EDNN gezocht en gevonden. René Bouwman belt ons altijd als eerste en geeft ons het vertrouwen dat wij de juiste mensen voor EDNN selecteren. Natuurlijk lukt het niet altijd direct om de juiste kandidaat te matchen maar doorgaans gaat het heel soepel. Het mooie van EDNN is dat mensen de kans krijgen om door te groeien in het bedrijf. Dat maakt de samenwerking niet alleen waardevol maar ook duurzaam. Daar doen we het tenslotte voor.” Met het overhandigen van een taart werd afgelopen maandag de samenwerking extra onderstreept. Ondernemers die ook geïnteresseerd zijn in wat het UWV en de gemeente voor hen kunnen betekenen, kunnen contact opnemen met de accountmanagers van deze organisaties. Dit kan telefonisch, via de website van het UWV en/of gemeente of via www.wspdrenthe.nl

Nieuws

menu