Drankcadeauwinkel bij Catrien & Klazien nieuw in Hoogeveen

De zussen Catrien en Klazien zijn trots op hun nieuwe zaak. Foto: Catrien & Klazien

Hoogeveen heeft er sinds 1 mei een bijzondere drankcadeauwinkel bij: Catrien & Klazien. Een ambachtelijke winkel met alcoholische dranken waarvan een groot gedeelte in een cadeau is verwerkt. De winkel wordt gerund door twee zussen die de stoute schoenen hebben aangetrokken en deze drankenwinkel zijn gestart in coronatijd.

De dranken kunnen worden gekocht voor bijvoorbeeld Vader- en Moederdag, verjaardag of jubileum of om de geliefde te verrassen. „Een soort ‘cadeau en go’ en voor elke portemonnee is er iets te vinden”, vertellen de zussen.. Ook handig voor thuis is de zogenaamde borrelbox, een box voor gezelligheid thuis en gevuld met dranken en tevens een zak borrelnootjes.

„Wat ons winkeltje zo uniek maakt is dat geen van de dranken wordt ingekocht bij de groothandel.” Alle dranken worden ontwikkeld door MPV-Drinks, waarvan een van de zussen ook mede-eigenaar is, in samenwerking met diverse gerenommeerde Nederlandse destillateurs. „Dus alle dranken die ook in de winkel worden verkocht zijn naar eigen smaak en idee ontwikkeld”, leggen ze uit. Inmiddels zijn er al diverse Hoogeveners die de Caramel likorette hebben ontdekt van de dames.

Eigen ideeën

MPV-Drinks is een bottelingsbedrijf en bestaat al sinds 2004. Het bedrijf is sinds afgelopen jaar ook gevestigd in Hoogeveen en bedient hoofdzakelijk de zakelijke markt. Omdat de zussen vonden dat er voor de particuliere markt eveneens veel moois te maken is kwamen ze op het idee een winkel te openen zodat iedereen de producten kan kopen, al dan niet als cadeau. Ook de labels op de flessen worden naar eigen ideeën gemaakt en door Catrien & Klazien gedrukt. „Het assortiment wordt met de week uitgebreider en er komen steeds weer nieuwe ideeën bij.”

Tevens kunnen er gepersonaliseerde producten worden gemaakt. Deze kunnen over enige tijd online worden besteld. Men kan dan middels een ontwerpmodule op de website zelf het etiket maken en alles online bestellen.

Er wordt in de winkel overigens geen sterke drank verkocht. Die dranken zijn uitsluitend bij de slijters verkrijgbaar.

„Momenteel is alles al ingericht op de EK en dan mogen natuurlijk ook de Oranje-shotjes niet ontbreken, nu met gratis toeter.”

De winkel is gevestigd in de Van Echtenstraat 6 (in de voormalige tattooshop).