Dierckxsens start Tourspel weer op

Jan Mark fietst zelf ook graag. Hij doet dit met een club vrienden. Het klimmen trainen ze op de Vam-berg. Kim Stellingwerf

Hoogeveen Een Tour de France in augustus? Jan Mark Dierckxsens van de gelijknamige mannenmodezaak moest er even inkomen.

„Voor mij hoort de Tour bij eind juni, begin juli. Bij de vakantietijd.” Toch is het volgens de wielerliefhebber altijd nog beter een verlate Tour te hebben dan geen Tour.

Tourspel met prijzen

Dus heeft hij dit jaar weer gezorgd voor een Tourspel met prijzen. „Nu het werkseizoen weer begonnen is, voelt het anders. Juist door zo’n spelletje raak je meer betrokken bij de Tour. Ik ben gaan terugkijken naar de andere koersen deze zomer om mijn team samen te stellen.”

Jan Mark lacht: „Ik heb in mijn testteam al een paar nieuwe renners moeten invullen; net als vorig jaar. Want natuurlijk vielen er een paar toppers weg. Team Ineos plaatste Geraint Thomas (2 jaar geleden gewonnen) én Chris Froome, beiden niet in hun Tourploeg. Ook Steven Kruijswijk start niet in Nice. Die mist de Tour door een schouderbreuk. Jammer. Maar het mooie van dit spel is dat je een melding krijgt en een nieuwe renner kan kiezen. Zolang het spel natuurlijk niet gestart is.”

Team met 12 renners

Dierckxsens gebruikt hetzelfde online spel als vorig jaar. „Ik vind het een leuk spel. Je moet gewoon een team invullen met 12 renners. Dit kan tot 29 augustus, 12.00 uur. Je moet wel een goede ploeg hebben die elke dag punten scoort. Anders ga je niet winnen. Er zijn bijvoorbeeld punten voor plaatsen in de etappe, in het eindklassement en voor de dragers van de gele, groene, witte en bolletjes trui. Door een vinkje te zetten krijg je elke dag een tussenstand.”

Fietswinkel Wijbinga schenkt weer de hoofdprijs: een fiets ter waarde van 619 euro en er is een kledingcheque ter waarde van 200 euro.

Gratis

Deelname aan het spel is gratis. De link naar het tourspel is te vinden op de website van Dierckxsens Menswear. Daar staan ook de regels die spelers moeten volgen.

Nieuws

menu