Dekker Slapen in Zuidwolde zat zes weken in de verbouwing, maar is een stuk duurzamer geworden

De winkel van Dekker Slapen is gemoderniseerd én verduurzaamd. Alle reden voor een feestje. Aangeleverde foto

De winkel van Dekker Slapen in Zuidwolde is niet alleen helemaal gemoderniseerd, er zijn ook de nodige duurzaamheidsmaatregelen uitgevoerd. Alle reden om na deze fikse verbouwing van zes weken een openingsfeestje te houden.

Sinds 1928 is Dekker een begrip in de wijde regio van Zuidwolde. Wat ooit begon als manufacturen zaak is uitgegroeid tot een bestand van drie winkels: een damesmodezaak, een gemengde modezaak en een beddenspeciaalzaak. Allen met verschillende eigenaren, maar tevens allen Dekkers als vaandeldragers van de winkels.

Jan Dekker van Beddenspecialist Dekker Slapen te Zuidwolde somde woensdagavond nog wat meer historie en luisterwaardige wetenswaardigheden op rondom de Dekkers en hun bedrijven. Hij deed dat bij de opening van zijn zaak. De opening die daarmee gepaard ging op de woensdagavond werd luister bijgezet door vele collega-ondernemers uit dezelfde branche, leveranciers, familie, vrienden, medewerkers en ondernemers uit hetzelfde dorp.

Meer openheid

Na zo’n zes weken verbouwen werd een prachtige winkel onthuld, fris en modern qua uitstraling. Zachte kleurencombinaties op de wanden, afgewisseld met meer openheid qua doorkijk en een hedendaagse strakke vloer maken dat Dekker Slapen zich weer klaar weet voor de komende jaren.

„Het was een leuk proces, soms zwaar qua werkzaamheden en uiteraard met de bijkomende tegenvallers. Samen met het team hebben we schouders eronder gezet en ben ik trots op het resultaat”, laat Jan Dekker weten. Dekker Slapen was al een moderne winkel met specialistische producten. „Nu ademt de winkel nog meer de sfeer uit van nu, toont het meer frisheid en openheid hetgeen past bij het beeld van onze producten en onze visie”, aldus een stralende Jan Dekker.

Het statige pand heeft al een hele historie op haar naam staan en kon best wat verduurzaming gebruiken. De muren zijn voorzien van isolatie, de pui is voorzien van nieuw, beter isolerend, glas en het dak ligt sedert een paar maanden vol met zonnepanelen. De toekomst en Dekker Slapen zijn klaar voor elkaar.

Nieuws

menu