De vraag naar mini-opslagruimte blijft groeien, Storage Share verdubbelt haar Hoogeveense opslaglocatie

Het pand van Storage Share aan de Parmentierstraat in Hoogeveen. Foto: Storage Share

Storage Share, het opslagbedrijf van de jonge Drentse ondernemers Julian Doorten (31, Tiendeveen) en Niels van Eck (31, Pesse), heeft haar vestiging in Hoogeveen verdubbeld. Aan de Parmentierstraat zijn 80 extra opslagunits van in totaal 600 m2 gebouwd.

Na de opening in 2019 had het bedrijf haar Hoogeveense opslaglocatie vorig jaar al met 50 procent uitgebreid. Om aan de vraag naar opslagruimte te voldoen is de capaciteit ditmaal verdubbeld.

Storage Share is ruim anderhalf jaar actief in Hoogeveen. Aanvankelijk werden er 55 ruimtes gebouwd. Eind vorig jaar kwamen daar al 40 ruimtes bij. Deze zijn sinds de uitbreiding opnieuw verhuurd en daarom zijn er in de afgelopen weken nogmaals 80 ruimtes bijgebouwd. De vraag naar opslagruimte blijft onverminderd groot.

Uitbreiding self-storage ruimtes

Aan de Parmentierstraat huurt Storage Share inmiddels circa 700 m2. Het gaat om een showroom van voormalig autobedrijf Autodrôme, dat in opdracht van Storage Share is omgebouwd naar miniopslagruimtes. Daar komt nu ongeveer 600 m2 bij. „Eind vorig jaar hebben we 40 ruimtes aan ons aanbod toegevoegd in Hoogeveen, maar die waren 4 maanden later alweer allemaal verhuurd”, vertelt Julian Doorten. „Daarom hebben we nu besloten om de capaciteit verder te vergroten”. In het pand van het voormalige autobedrijf zitten meerdere bedrijven waaronder ook een testlocatie van de GGD.

De vraag naar mini-opslagruimte lijkt daarmee ook in Hoogeveen onverminderd groot. „We breiden in Hoogeveen nu al voor de tweede keer uit. Toen wij in 2019 begonnen hadden we dit ook niet verwacht. Wellicht heeft het te maken met de krapte op de huizenmarkt waardoor mensen soms genoodzaakt zijn om hun spullen op te slaan”.

50 vestigingen

De in Hoogeveen omgebouwde bedrijfshal was in 2019 de eerste vestiging die door Storage Share zelf langdurig is gehuurd en omgebouwd. Mede-oprichter Niels van Eck gaf tijdens de opening van de vestiging het volgende aan: „Als Hoogeveen succesvol is, gaan we in meer plaatsen eigen opslagruimten exploiteren.” Hiervoor verhuurde Storage Share voornamelijk leegstaande kantoorpanden als tijdelijke opslaglocatie. Momenteel exploiteert Storage Share 50 vestigingen,11 vestigingen hiervan zijn vergelijkbaar met Hoogeveen.