Aangeboden door: topdrinks.nl

De perfecte cocktail maken

-

Het maken van een cocktail kan de avond maken of breken. Wanneer een drankje slecht gemixt is kun je je drankje weggooien en weer opnieuw beginnen. Het is zonde, maar je leert wel hoe je het moet doen. Het is goed om te oefenen maar doe wel onderzoek voor je begint.

Een klassieke cocktail

Vele bars hebben altijd wel een aantal standaarden waar mensen voor kiezen. Vaak hoor je dat mensen het heerlijk vinden of afschuwelijk. Er zit geen middenweg in. De welbekende gin tonic. Als je er een besteld zijn ze vaak erg lekker en zijn er allerlei variaties. Een frisse versie met een sinaasappelschijfje of munt of denk bijvoorbeeld aan rood fruit. Wanneer je dus zelf aan de slag gaat en je wilt gin kopen is het fijn om te weten dat er ook nog eens heel veel smaak verschillen zitten in de merken die verkrijgbaar zijn. Net als bijvoorbeeld bij witte rum zijn er vele manieren van produceren en ieder drankenmerk kan dus een erg specifieke smaak hebben. Dus als je niet van bitter houdt, let dan goed op welke je koopt want de een is wat zoeter terwijl de ander een heel stuk bitterder kan uitvallen. Het is maar net wat je wilt.

Of toch alcoholvrij?

Je wilt doordeweeks eigenlijk wel een drankje maar je moet de volgende ochtend vroeg de deur uit omdat je naar je werk toe moet. Een alcoholvrije cocktail is daarom altijd verantwoordelijk om te nemen. Daarnaast kunnen alcoholvrije cocktails vaak nog lekkerder zijn dan de normale cocktails. Je zou bijvoorbeeld een fruitachtige cocktail kunnen maken wat lijkt op een smoothie, maar je kunt natuurlijk ook iets met koolzuur kiezen. Daarnaast zijn vers gemaakte limonades ook altijd erg lekker en zeker wanneer hier ook vers fruit in zit. Op een vooral zomerse dag is dit een veelgekozen drankje met natuurlijk ijsklontjes erin. Ook zijn er alcoholvrije bieren en wijnen die ook erg goed zijn van smaak, zo krijg je toch het gevoel dat je een wijntje bij het eten kunt doen maar dan zonder alcohol. Dus dan hoef je je uiteindelijk niet schuldig te voelen en kun je gewoon genieten.


Nieuws

menu