Aangeboden door: easyterra.nl

De beste tips voor beginners in Barcelona

Foto: pexels

Barcelona, een kosmopolitische stad aan de kustlijn van de Middellandse Zee, is een viering van stadsontwerp, gastronomie, diversiteit, nachtleven en leven aan het strand - allemaal verpakt tussen twee bergen, Montjuïc en de dreigende Tibidabo. Vaak gebeurt er zoveel in deze stad van bijna 2 miljoen inwoners dat het veel groter lijkt dan het is.

Hier zijn enkele tips om je te helpen begrijpen hoe je het meeste uit de tweede stad van Spanje kunt halen. Een auto huren op Barcelona Airport is overigens absoluut verstandig zodat je deze stad optimaal kunt verkennen!

Gaudí

Barcelona is vooral bekend om de architectonische meesterwerken die zijn gemaakt door zijn favoriete zoon, Antoni Gaudí, die een pionier was in een stijl die standaard geometrie combineert met biomimicry - de kunst om de natuur te weerspiegelen in door de mens gemaakte structuren. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de gevel van de Sagrada Família en je ziet een hagedis waar je hem niet zou verwachten. Ga met je ogen omhoog langs de hoge torenspitsen en je zult je ogen uitkijken! Door een auto te huren in Amsterdam , kun je echt alles van Gaudí bekijken in Barcelona.

Heuvels

Elke stad heeft een plek om de onmetelijkheid van de omgeving te bekijken, en in Barcelona is de beste plaats de Bunkers del Carmel, een voormalig militair terrein naast Park Güell. Als alternatief kun je een uitstapje maken naar de top van de eerder genoemde Tibidabo, waar Barcelona en de Middellandse Zee op grotere afstand zichtbaar zijn. Voor de beste close-up van de stad, ga je naar Montjuïc, dat gemakkelijker te bereiken is, op loopafstand van het stadscentrum en de thuisbasis van een aantal prachtige parken en tuinen met een aangenaam uitzicht over de stad. Om Montjuïc te bezoeken is een auto huren in Eindhoven niet specifiek nodig!

Muziekfestival

In Barcelona voelt het alsof het pulserende ritme van muziek altijd in de lucht is. Of je nu op zoek bent naar een klassieke symfonie in het Palau de la Música Catalana of elektronische beats in Sónar, er vindt zeker iets plaats. Het bijwonen van een concert, dj-set of zelfs een van de wereldberoemde muziekfestivals van de stad is een geweldige manier om Barcelona te ervaren en samen met een aantal van haar inwoners om te gaan. De lente en zomer zijn de beste tijden voor openluchtevenementen zoals het Barcelona Jazz Festival, Brunch in the Park, Cruïlla en Primavera Sound, maar tijdens de koelere maanden vind je geweldige line-ups in de vele nachtclubs van Barcelona.

Rondleiding

Deelnemen aan een wandeltocht door de oude stad van Barcelona – of Ciutat Vella zoals het in het Catalaans bekend staat – is een geweldige manier om vertrouwd te raken met de stad en haar geschiedenis. Er zijn veel uitstekende gidsen die rondleidingen geven voor alle drie de delen van Ciutat Vella: Gothic, Raval en El Born. Sommige historische rondleidingen bieden een schat aan informatie over Barcelona, met de nadruk op de transformatieve periode van de stad tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Nieuws

menu