De Katholieke en de Protestants Christelijke Ouderenbonden gaan voor jonge senioren ledenwerfbijeenkomsten houden

De Katholieke en de Protestants Christelijke Ouderenbonden gaan voor jonge senioren ledenwerfbijeenkomsten houden. Foto Pixabay

Beide bonden zijn onderdeel van de landelijke samenwerkingsorganisatie KBO-PCOB en is met bijna 200.000 leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. KBO-PCOB maakt zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen naar elkaar omzien.

KBO-PCOB houdt regelmatig ontmoetingen en activiteiten. Ontmoet andere leden en doe mee aan ontspanning en sport of neem deel aan een leerzame en sociale activiteiten. Er is ook ruimte voor individuele hulp en ondersteuning. Dit zit allemaal inbegrepen bij het lidmaatschap van slechte enkele euro’s per maand.

KBO-PCOB houdt een inspiratie-middag op donderdag 10 november. Tijdens deze eerste bijeenkomst wordt de vraag gesteld: Wat doe jij om gezond(er) oud(er) te worden? Gezond ouder worden heeft iedereen voor een groot deel zelf in de hand. Iedereen staat voor de keuze; achter de geraniums blijven zitten of in beweging komen. En hoe zit dit met voeding en ontspanning? Tijdens de inspiratie-middag houdt Dik Zantingh uit Meppel een lezing waarin stil wordt gestaan over onze huidige levensstijl en vertelt hij hoe dit beter en gezonder kan door simpelweg kleine dingen te veranderen. Ook vertelt Frederike Lunenberg, opbouwwerker Ouderen van SWW Hoogeveen hoe het beste een invulling aan het leven gegeven kan worden wanneer het pensioen daar is.

De inspiratie-middag start om 18.00 uur in het gebouw van Stichting Salawaku aan de Zuidwoldigerweg 7 in Hoogeveen. Opgave voor 5 november via hilma.mastwijk@planet.nl of via 0625354901.

Nieuws

menu