De 5 beste Samsung smartphones van eind 2022

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Nog altijd is Samsung is een van de grootste spelers op de smartphonemarkt. Die aanhoudende populariteit komt omdat men garant staat voor goede toestellen. Dat moet ook wel, want op het gebied van Android smartphones is er meer dan genoeg concurrentie waar Samsung mee te maken heeft. Interesse in een nieuwe telefoon van Samsung? We bespreken de beste Samsung smartphones die eind 2022 op de markt zijn.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Qua specificaties is de Samsung Galaxy S22 Ultra veruit de beste Samsung smartphone van dit moment. Daar betaal je dan ook voor. Dan krijg je wel een extreem helder scherm, een fantastische processor en de beste camera’s die Samsung te bieden heeft. De S22 Ultra doet denken aan de voormalige Note-toestellen van Samsung: groot en voorzien van een S Pen waarmee je op het scherm kunt schrijven en tekenen.

Samsung Galaxy S22

Vind je de S22 Ultra wat te gortig, maar wil je gewoon een fantastisch ‘normaal’ toestel? Kies dan voor de standaard Samsung Galaxy S22. Voor de meesten is dit de beste keuze. Voor minder geld dan de Ultra krijg je nog steeds een ontzettend helder en ruim scherm, een camera die ongekende goede foto’s maakt, een zeer krachtige processor en naar onze smaak betere prijskwaliteitsverhouding.

Samsung Galaxy Z Fold 2 5G

Wil je echt een state-of-the-art smartphone? Kies dan voor de Samsung Galaxy Z Fold 2. De naam zegt het al: dit toestel is opvouwbaar. Niet zodat je hem tot mini-formaat kunt opbouwen, maar zodat je voor het formaat van één telefoon een scherm van het formaat van een kleine tablet krijgt. Het is dus een toestel dat dienstdoet als smartphone dankzij het ‘normale’ scherm voorop én als tablet door het uitvouwbare scherm. Ondertussen is het toestel ook voorzien van uitstekende camera’s, zijn de schermen prachtig en presteert de smartphone ook nog eens zeer vlot. Een allround topper dus voor mensen die écht iets bijzonders willen.

Samsung Galaxy A32 4G

Bovenstaande toestellen zijn wel behoorlijk aan de prijs. Gelukkig maakt Samsung niet alleen high-end smartphones , maar ook interessante toestellen die wat minder mogen kosten. In de mid-range valt ons oog op de Samsung Galaxy A32, wat ondanks zijn lagere prijs nog steeds indrukwekkend toestel is. Het is een van de snelste telefoons die je voor dit geld kunt krijgen, en daar krijg je ook nog steeds een ruime selectie aan camera’s voor. Alleen moet je genoegen nemen met een scherm met een wat lagere resolutie en geen ondersteuning voor 5G.

Samsung Galaxy M31

Ook een mid-range toestel kan voor sommigen nog te duur zijn. Ook in de low range heeft Samsung gelukkig nog toestellen die de moeite waard zijn. Neem nu de Samsung Galaxy M31. Een leuke smartphone die ondanks de lage prijs voorzien is van vier camera’s op de achterzijde en een fijne selfiecamera. Ook krijg je een scherp en sierlijk beeldscherm en een prettig design. Daarnaast is de Samsung Galaxy M31 is verschillende kleuren te krijgen, dus voor elk wat wils.

Genoeg te kiezen dus in het assortiment van Samsung smartphones. Voor elk budget is er wel iets goeds te vinden waarbij je waar voor je geld krijgt. Kun je nog even geduld hebben? Eind februari wordt de nieuwe Samsung Galaxy S23-reeks verwacht die waarschijnlijk nét weer iets betere high-end toestellen biedt.