DA Zuidwolde behaalt tweede plek in verkiezing DA van het jaar

Het trotse team van DA Zuidwolde.

Het trotse team van DA Zuidwolde. Foto: DA Zuidwolde

Wat een topprestatie, als tweede eindigen in de verkiezing ‘DA van het jaar 2021’ van de ruim 300 DA-drogisterijen die Nederland rijk is. Dit overkwam DA Zuidwolde.

In maart begon de zoektocht naar de allermooiste, allerbeste en aller-DA’ste winkel binnen het DA-concept. In de eerste ronde werden de DA-winkels bezocht door de winkelaccountmanager. Aan de hand van een lange lijst met eisen werd gemeten hoe de winkels presteren op het gebied van de compliance, naleving van de regels van DA. Tevens waren er flitswedstrijden waarbij onder andere de kennis van het team werd getest.

De winkels die na deze rondes nog in de race waren, werden bezocht door een mysteryshopper. Ook deze heeft DA Zuidwolde glansrijk doorstaan.

De top-12 werd uiteindelijk bezocht door een jury van het managementteam. De winkels moesten aangeven wat hen uniek maakt en waarom zij de titel ‘DA van het jaar’ verdienden. Uiteindelijk gingen er zes winkels door naar de finale. Deze winkels werden bezocht door verschillende teams met onder andere leden van de directie, management en leveranciers.

Ontlading

Vrijdag 10 september om 11.00 uur precies werden de winnaars bekendgemaakt. „Een geweldige ontlading en waanzinnige vreugde toen bekend werd dat wij als DA Zuidwolde hierbij de tweede plaats hebben weten te bemachtigen”, laat het team uit Zuidwolde weten.

De winkel voldoet niet helemaal aan de DA-styling, daardoor moesten ze punten laten liggen bij de winkeluitstraling. Volgend jaar staat er een verbouwing op de planning en voldoet DA Zuidwolde helemaal aan de nieuwste normen.

In 2015 is DA Zuidwolde begonnen als D.I.O. drogisterij Zuidwolde. Een jaar later werd de zaak uitgeroepen tot ‘Beste nieuwkomer’ en tevens ‘Beste D.I.O. drogisterij van Nederland’. In 2017 mochten zij zichzelf ‘Beste D.I.O. drogisterij van het noorden’ noemen. Trots is het team van DA Zuidwolde dan ook nu ze een nieuwe titel aan dit rijtje mag toevoegen.