Computercenter in Hoogeveen in de running als beste webwinkel

Herold Velema (links) en Danny Keizer zagen de vraag naar gebruikte computers toenemen afgelopen jaren.

Herold Velema (links) en Danny Keizer zagen de vraag naar gebruikte computers toenemen afgelopen jaren. Foto: André Weima

‘Een fantastisch bericht!’ Zo omschrijft computercenter-ondernemer Herold Velema de nominatie-aankondiging die hij mocht ontvangen van de Stichting Shopping Awards. De Stichting reikt jaarlijks verschillende awards uit aan de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. Het Hoogeveense bedrijf van Herold en zakenpartner Danny Keizer dingt mee voor een award in de categorie ‘Electronica’.

Dat de webwinkel genomineerd is, is voor Herold het bewijs dat consumenten het concept van hergebruik en refurbishing weten te waarderen. „Het traject om een Award te winnen bestaat uit een publieksdeel en een beoordeling door vakmensen. Hieruit zijn wij nu dus naar voren gekomen als genomineerde”, legt Herold trots uit. „Naast consumenten hebben ook experts een oordeel gegeven.”

De experts beoordelen de bedrijven op meerdere onderdelen. Er wordt een rapportcijfer over de online propositie van het bedrijf gegeven, geoordeeld over het gebruiksgemak van de website op desktop en mobiel en de hoeveelheid en kwaliteit van de productinformatie en inspirationele content. Daarnaast wordt gekeken naar het onderscheidend vermogen en innovatieve karakter van het bedrijf. De Awards worden uitgereikt in 14 categorieën variërend van Eten&Drinken tot Speelgoed en van Opticiens tot Warenhuizen. Computercenter, gespecialiseerd in verkoop, reparatie en inkoop van (jong) gebruikte laptops en computers, is genomineerd in de categorie Electronica.

De prijzen worden op 7 juni uitgereikt tijdens een gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.