Chef’Special en Vivianne Miedema in pyjama voor War Child

Chef'Special draagt de eerste pyjama's van de Hema. Foto: War Child

Kinderen in oorlog leven voortdurend in hun grootste nachtmerrie. Daarom slaan HEMA, radiostation 100% NL en War Child de handen ineen om bij deze kinderen hun angsten weg te nemen en ze weer rustig te laten slapen. Onder het motto ‘Laat Kinderen Weer Dromen’ introduceert HEMA een speciale War Child-pyjama, waarvan 25 procent van de opbrengst naar het goede doel gaat.

Vorige week maandag is de actie van start gegaan in de radiostudio van 100% NL. Hier heeft DJ Koen Hansen de eerste pyjama’s aan de bassist Jan Derks en drummer Wouter Prudon van de band Chef’Special overhandigd. Om de actie wat meer aandacht te geven is er een ‘drive-thru pyjama party’ georganiseerd in de studio van 100% NL. De luisteraars konden de eerste exemplaren kopen doormiddel van de ‘drive-thru’. War Child ambassadeurs Vivianne Miedema, Quinty Misiedjan en Britt Scholte zullen de actie, net als vele andere ambassadeurs van War Child, onder de aandacht brengen op sociale media.

Meer kinderen laten dromen

Kinderen in oorlogsgebieden liggen vaak wakker en kijken het gevaar ‘s nachts recht in de ogen. „Voor kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied is rustig slapen niet vanzelfsprekend”, zegt Joshua Nolet die met zijn band Chef’Special ambassadeur van War Child is. „Als kind had ik wel het geluk om op een veilige plek te kunnen dromen over mijn toekomst als zanger van een band. Slapen zonder angst. Dit gun ik elk kind.”

„Iedereen heeft wel een favoriete pyjama waar je lekker in weg kunt dromen”, zegt Michiel Mulder, marketing director HEMA. „Wij gunnen kinderen in oorlog dat zij ook weer durven dromen, over wie ze zijn en wat ze willen worden. Daarom hebben wij met liefde een mooie collectie pyjama’s gemaakt om het werk van War Child te ondersteunen.” HEMA doneert 25 procent van elke verkochte pyjama aan War Child. Aan de pyjama’s zit een tag waarop de actie en het werk van War Child wordt toegelicht.

Onzichtbare littekens

Nog altijd groeien wereldwijd 160 miljoen kinderen op in oorlog. War Child zet zich in om deze kinderen te beschermen en helpt hen om te gaan met hun angst. Ernst Suur, directeur van War Child Nederland: „We weten dat één op de vijf kinderen dat een oorlog meemaakt, daar last van houdt. Het zorgt voor onzichtbare littekens zoals heftige nachtmerries. Wij kunnen daar iets aan doen.” War Child geeft kinderen een veilige plek. Door middel van creatieve activiteiten, sport en spel leren ze omgaan met de heftige ervaringen en angsten, en versterkt War Child hun veerkracht, en die van hun ouders, zodat ze beter kunnen omgaan met de omstandigheden waarin ze leven. War Child kan kinderen een veilige plek geven. Fysiek, maar ook in hun hoofd. Zo zorgen we ervoor dat kinderen zich weer veilig voelen en dat zij zichzelf en elkaar kunnen vertrouwen. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit.”

Nieuws

menu