Cafetaria De Wielewaal bestaat 25 jaar: 'Natuurlijk is er in de afgelopen jaren veel veranderd'

Emil Knol, eigenaar van cafetaria de Wielewaal. Foto Jolanda Oelen

Het is alweer 25 jaar geleden dat eigenaar Emil Knol de cafetaria aan De Wielewaal in de wijk Wolfsbos overnam. 25 jaar waarin Emil, opgeleid als kok, zich het cafetariavak eigen maakte en telkens trachtte zich hierin te verbeteren. „In al die jaren heeft de kwaliteit tijdens de bereiding van mijn producten voorop gestaan”, vertelt Emil. „Daarnaast zijn wij, naast het assortiment aan standaard producten, ook uitgegroeid tot een cafetaria met een eigen assortiment aan specialiteiten en huisgemaakte producten.”

Het jubileum wil Emil niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dit wordt het aankomend weekend gevierd met de gasten. Zaterdag is er de hele dag een jubileumactie die zeker voordeel oplevert voor alle gasten en vanaf zondag kent de maand november een jubileumaanbieding. Dit weekend hoopt Emil dan ook veel van zijn vaste klanten te zien en vervolgt met te zeggen ernaar uit te kijken om met hen een praatje te maken en eens terug te kijken op de afgelopen jaren.

Compagnonschap

Het begon allemaal in 1997. „Na een aantal maanden in compagnonschap het bedrijf te hebben geleid, heb ik het bedrijf in november 1997 overgenomen. Sindsdien hebben vele gasten ons weten te vinden. En je gasten maken je bedrijf. Dus aan alle gasten en zeker ook aan de inzet van ons personeel dat voor ons klaar stond en staat, een heel hartelijk bedankt”, zegt Emil. Het heeft gemaakt dat de cafetaria nu dit 25-jarig jubileum kan vieren. In de 25 jaar is overigens de naam van de cafetaria niet veranderd. Emil geeft aan nog steeds trots te zijn op de naam en de prachtvogel. „Natuurlijk is er in de 25 jaar veel veranderd. Continue bezig zijn met het onderzoeken van mogelijkheden voor het verbeteren van producten, het reduceren van suikers, zout en verzadigde vetten is daar een onderdeel van. Afhankelijk ben je van leveranciers”, geeft Emil toe. „Maar door ook te kijken naar datgene dat je zelf kunt doen, is een toch een eigen assortiment ontstaan met specialiteiten en huisgemaakte producten.” Daarbij benoemt Emil vaak aan de wieg te hebben gestaan van innovaties die door leveranciers werden overgenomen.

Zelfstandigheid

Ook is de cafetaria altijd een zelfstandig familiebedrijf gebleven. Al veel familieleden hebben zich voor de cafetaria ingezet of er gewerkt. „Die zelfstandigheid is bewust. Wij kennen de inwoners van onze wijk en weten waar voorkeuren naar uit gaan. Dat maakt dat wij kunnen beslissen hoe wij hierop inspelen”, vervolgt Emil. „Wij hopen dat wij, voornamelijk in onze eigen wijk Wolfsbos maar uiteraard ook uit de naaste omgeving, onze gasten nog lang mogen bedienen. Dat wij voor hen aan ieder patatje de aandacht kunnen geven die het verdient.” Dat de cafetariabranche juist in deze tijd een onzekere tijd beleeft, wil de eigenaar niet ontkennen. „Er komt veel op ons af en daar hebben wij mee te dealen”, zegt de trotse eigenaar. „Maar wij blijven ons inzetten”.

Verknocht aan het vak, wordt tot slot aangegeven dat het aankomend weekend eerst feest is. En dat wordt samen met de gasten gevierd.

Nieuws

menu