Bruidskapsel kiezen: dit zijn de beste tips

Foto: pexels

Foto: pexels

Hebben jullie trouwplannen? Dat is natuurlijk ontzettend leuk. Wel komt er een hoop op jou en je partner af als jullie verloofd zijn, want een bruiloft plannen is niet niks.

Het kiezen van de trouwdatum, het bekijken van toffe trouwlocaties in Groningen of ergens anders, het kiezen van de trouwjurk en het regelen van de ringen, de catering, de trouwfotograaf en ga zo maar door. Wat je als bruid ook moet bepalen, is jouw bruidskapsel. Dit kan echter nog lastiger zijn dan je in de eerste instantie denkt. Hoe je het mooiste bruidskapsel kunt uitkiezen voor de grote dag? Wij zetten wat handige tips op een rij, dus lees snel verder!

Doe inspiratie op

Een eerste tip die je in gedachten kunt houden als we het hebben over het kiezen van het bruidskapsel, is om vooraf veel inspiratie op te doen. Door inspiratie op te doen, weet je namelijk al snel wat je wel en niet mooi vindt. Je kunt inspiratie op doen op het internet, in tijdschriften, bij kapperszaken of op bijvoorbeeld een platform als Pinterest. Verzamel zo veel mogelijk bruidskapsel die jij mooi vindt en bij jezelf vindt passen. Probeer hierbij ook een beetje out of the box te denken, het is tenslotte voor een hele speciale dag!

Een goede bruidsstyliste zoeken

Heb je genoeg inspiratie verzameld en ben je er eigenlijk al uit of je jouw haar los, vast of bijvoorbeeld half opgestoken wilt dragen? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar een bruidsstyliste. Het is belangrijk dat je een goed gevoel krijgt bij deze persoon, je bruidskapsel is tenslotte niet zomaar iets. Om de juiste bruidsstyliste te zoeken, is het ten eerste goed om eens te kijken in jouw netwerk. Misschien is er wel onlangs een bekende van je getrouwd en heeft zij een aanrader. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het verstandig om via het internet op zoek te gaan. Bekijk altijd portfolio’s van bruidsstylisten om deze met elkaar te vergelijken. Heb je denk je een goede bruidsstyliste op het oog? Dan is het goed om contact op te nemen om kennis te kunnen maken. Ben je enthousiast? Zorg er dan voor dat zij jullie trouwdatum in haar agenda zet!

Plan een proefsessie in

Wat absoluut een must is, is het inplannen van een proefsessie. Dit is namelijk hét moment om te kijken hoe het bruidskapsel dat jij hebt gekozen er daadwerkelijk uit komt te zien. Wees hierbij altijd kritisch, je wilt tenslotte dat jouw kapsel er op de grote dag helemaal perfect uit komt te zien. Als je nog niet helemaal tevreden bent, is dit het moment om de aanpassingen door te geven. Zo gaat het op de grote dag van de bruiloft vast helemaal goed.

Bij de proefsessie is het ook goed om te kijken naar hoeveel tijd het allemaal in beslag heeft genomen. Zo kunnen jullie een goede planning maken voor de trouwdag.

Bovenstaande tips kun je goed in gedachten houden als je op zoek gaat naar het perfecte bruidskapsel. Om het mooiste resultaat te kunnen bereiken, zijn deze tips handig om toe te passen. Naast het bruidskapsel moet er uiteraard nog veel meer geregeld worden voor de bruiloft. Ben je nog maar net verloofd en begin je dus nog maar net aan de planning? Begin in ieder geval ruim op tijd met het zoeken naar een geschikte trouwlocatie, want dit is een belangrijk onderdeel van de bruiloftsplanning. Voor inspiratie voor leuke trouwlocaties kun je een kijkje nemen bij Weddingspaces .