BrickStrip draagt steentje bij in Nederland

Ondertekening door Johan Veenstra (algemeen directeur Bouwcenter Concordia) en Willem Strijker (directeur Strijker Afbouw B.V.)

Ondertekening door Johan Veenstra (algemeen directeur Bouwcenter Concordia) en Willem Strijker (directeur Strijker Afbouw B.V.) Foto: Eigen foto

De directies van Bouwcenter Concordia uit Meppel en Strijker Afbouw B.V. uit Hoogeveen hebben na een gedegen voorbereiding op 4 oktober hun handtekeningen onder een licentieovereenkomst gezet.

Strijker Afbouw B.V. heeft met deze samenwerking de licentie verworven voor geheel Nederland van het door Bouwcenter Concordia ontwikkelde steenstrip-verlijming-systeem. Dit unieke systeem wordt op de markt gebracht onder de merknaam BrickStrip. Strijker Afbouw verzorgt zowel de verkoop als de verwerking van het product, met de voorgeschreven materialen, die in samenhang zijn getest. De ontwikkeling van BrickStrip is ontstaan door een samenwerkingsverband aan te gaan met toonaangevende Nederlandse leveranciers.

BrickStrip is halverwege 2019 ontstaan vanuit de behoefte naar een ‘kant en klare oplossing’ voor steenstripverlijming, een simpele oplossing voor een complex vraagstuk. De markt in Nederland circa 400.000 m2 groot is en zal alleen nog maar toenemen. Met BrickStrip is men niet meer afhankelijk van de steeds schaarser wordende vakmensen, zoals metselaars. Architecten hebben een grote mate van vrijheid van ontwerpen en kunnen hun creativiteit volledig benutten. Verder kan het systeem zowel op de bouwlocatie als in de prefab gebruikt worden en is daarmee weersonafhankelijk. Daarnaast is het product, door het lichte gewicht, besparend op het fundament van de woning.

Een uitgebreide sortering in gezaagde ECO- en natuurgevelsteenstrippen maakt de keuze groot. De ECO-steenstrippen doen hun naam eer aan. Voor de productie hiervan is 70 procent minder aan grondstoffen nodig en 50 procent minder energie ten opzichte van de traditionele metselstenen.

De eerste projecten zijn inmiddels afgerond in zowel nieuwbouw als renovatie. Deze projecten bevinden zich in onder andere Giethoorn, Norg, Hijken, Middelstum (aardbevingsgebied), Oostmahorn en Leeuwarden. Binnenkort wordt gestart met een groot project in Arnhem, een school waar 600m2 BrickStrip verwerkt gaat worden.