Bouwcenter Concordia en Bork Groep tekenen samenwerkingsovereenkomst voor circulaire bouwmaterialen

Van links naar rechts: Koen Rooseboom, Arnout Vos (Bork Groep) en Robert Brand (Bouwcenter Concordia)

Van links naar rechts: Koen Rooseboom, Arnout Vos (Bork Groep) en Robert Brand (Bouwcenter Concordia) Foto Bouwcenter Concordia

De samenwerking op het gebied van bouwmateriaal is door Bouwcenter Concordia en Bork Groep geformaliseerd. In het afhaalmagazijn van Concordia werd de overeenkomst getekend. Met deze overeenkomst hopen beide partijen de handel in generiek circulair bouwmateriaal via de reguliere bouwhandel verder op gang te brengen.

Met deze toepassing wordt er bespaard op primaire grondstoffen en voorkomen bedrijven veel afvalstoffen. Bork Groep breekt onveilige of verouderde constructies af. Tijdens de sloop wordt zo veel mogelijk materiaal gewonnen voor hergebruik. Deze materialen worden vervolgens geschikt gemaakt voor hergebruik; hout wordt ontspijkerd en op maat gezaagd, materialen worden gereinigd en gesorteerd. De materialen worden vervolgens aangeboden aan de klant. Circulaire bouwmaterialen zijn vanaf nu voor elke klusser toegankelijk. Bouwcenter Concordia levert onder andere circulair balkhout, planken, plaatmaterialen, dakpannen, isolatieplaten en isolatiemateriaal.

De samenwerking levert een maatschappelijke meerwaarde op voor alle betrokkenen. Bork Groep krijgt de mogelijkheid gebruikte bouwmaterialen af te zetten aan Bouwcenter Concordia. Bouwcenter Concordia krijgt de beschikking over circulaire bouwmaterialen om te voorzien in de behoefte in de markt. Voor de bouwer worden circulaire bouwmaterialen makkelijker toegankelijk. Met het verder vormgeven van de samenwerking en het stimuleren van de handel in circulair bouwmateriaal hopen Bouwcenter Concordia en Bork Groep een belangrijke bijdrage te leveren in de stap naar circulair bouwen in Noord-Nederland.