Boerderijwinkel De Kalverstraat in Hoogeveen verkoopt eigen kalfsvlees. 'Meer aandacht krijgen voor dit stukje vlees'

Daniëlle Wolters bij het boerderijwinkeltje De Kalverstraat in Hoogeveen. Foto: Eigen foto

Familie Wolters heeft half juni een boerderijwinkeltje geopend bij hun boerenbedrijf: de Kalverstraat. Op deze manier kunnen klanten hun vlees proberen en verkoopt Wolters streekproducten van andere ondernemers.

Kalfsvlees wordt niet veel gegeten in Nederland en juist daarom wilde Daniëlle Wolters meer doen met het stukje vlees. In de automaten in de boerderijwinkel, op eigen terrein, liggen verse stukken kalfsvlees. „Bijzonder trots zijn wij op het kalfs-, rund- en varkensvlees van onze eigen boerderij. Van jongs af aan tot en met de slacht verzorgen wij de dieren zelf, met ons gezin. Kalfsvlees wordt erg weinig gegeten in Nederland, terwijl het vergelijkbaar is met kip, heerlijk mals en mager vlees. Door het vlees zelf in het winkeltje te verkopen hopen we meer mensen kennis te laten maken met dit lekkere vlees.”

Kalfsvlees is mager vlees, rijk aan goed verteerbare eiwitten en het zit vol met vitamine B, D, ijzer, selenium en zink. Daarom past het perfect in een uitgebalanceerd voedingspatroon en is het ook geschikt voor gewicht verlagende diëten, stelt Wolters.

Streekproducten

Wolters zag de kans schoon om naast het vlees van eigen bedrijf, ook streekproducten van andere ondernemers in haar winkeltje te verkopen. „Door alle producten in vries- en koelautomaten te leggen hoef ik er niet elke minuut mee bezig te zijn, maar kan de klant wel gewoon komen en zijn of haar boodschappen inslaan. Ik heb ook al van sommige mensen gehoord dat ze het waarderen om alleen even snel langs te komen voor een pot ijs van de Drentse Koe of een stuk vlees, dan zijn deze automaten toch wel echt een uitkomst”.

De producten die in het winkeltje liggen variëren van Geerts Best koolzaadolie uit Zuidwolde tot aan ijs van de Drentse Koe. „We hebben ook droge worst, zeeuws spek, beenham en kalfsgrillworst in de koeling liggen zodat klanten ook een leuk borrelplankje kunnen samenstellen bij ons.” Klanten van de Kalverstraat kunnen ook een bestellijst invullen zodat Wolters ervoor kan zorgen dat alle producten die gewenst zijn aanwezig zijn.

De Kalverstraat is elke dag geopend van 9.00 tot 21.00 uur en bevindt zich aan Het Oosterveld 5 in Hoogeveen. Er kan contant betaald- en gepind worden. Meer informatie is te vinden op de website www.vleesvandekalverstraat.nl

Nieuws

menu