Bewust met Livar: Keurslager Drent al 6 jaar Livar-specialist

Rolph Drent (rechts) is al zes jaar Livar-specialist.

Rolph Drent (rechts) is al zes jaar Livar-specialist. Foto: Keurslager Drent

Slager Rolph Drent in Hoogeveen behoort al zes jaar tot een streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat ‘geselecteerd Livar-specialist’ is. Een predicaat uit de slagerswereld om trots op te zijn.

„Wij zijn nog iedere dag bijzonder trots op het predicaat en blij met de samenwerking met Livar”, aldus Rolph Drent. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten goede kennis te hebben van het ‘Limburgs Kloostervarken’, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten.

„De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van Limburgse ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!”

Rijper en gemarmerd

Drent vervolgt: „Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en gemarmerd met intramusculaire vetten, dé smaakdrager van vlees. Het vlees is lang houdbaar en heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies. Het welzijn van de dieren is voor Livar en de monniken op de kloosterboerderij heel belangrijk. Omdat dat goed is voor het dier, dit de vleeskwaliteit ten goede komt en het overeenkomt met de geloofsovertuiging van de monniken op de Abdij. Livar past perfect binnen ons assortiment, want of het nu gaat om ons rundvlees, varken of kip, wij gaan altijd voor topkwaliteit vlees met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn.”

Keurslager Drent weet de keuzes die hij maakt voor vlees waarvan de herkomst bekend is ook prima te vertalen in barbecuemenu’s. „Want wat is nog lekkerder en gezelliger in de zomer dan lekker buiten eten.” Rolph Drent is naast Livar geselecteerd specialist ook bekend als barbecuespecialist en hij is zijn klanten graag behulpzaam bij het samenstellen van hun menu.

Speciaal voor Vaderdag hebben ze bij Keurslagerij Drent een super vaderdagcadeau, voor op de barbecue: een heerlijke Livar Tomahawk met een echt Trappistenbiertje.