Bedrijf verduurzamen, ja! Maar hoe?

Hoogeveen - Verduurzamen is een breed begrip. Veel ondernemers weten dat ze aan verduurzaming moeten doen maar de grote vraag is vaak, hoe?

Ondernemend Hoogeveen heeft het initiatief opgepakt om met de ‘hoe-vraag’ aan de slag te gaan en ondernemers te helpen om niet alleen over verduurzaming te praten maar juist om verduurzaming te realiseren. Voorzitter Harjo Woltinge van Ondernemend Hoogeveen: „Hiervoor is het project ‘Zon op het bedrijfdak en duurzame maatregelen Ondernemend Hoogeveen’ gestart. Er zijn bij diverse bedrijven al verduurzamingsscans gemaakt. Deze scans geven de huidige situatie weer.”

Eerste stappen

Het project van Ondernemend Hoogeveen gaat verder. „Wij willen een verduurzamingsplan voor de bedrijven. In dit plan wordt gekeken waar er met eenvoudige maatregelen een eerste stap kan worden gemaakt voor realisatie van verduurzaming. Deze stappen dan realiseren. Daarnaast worden er ook plannen uitgewerkt voor grotere maatregelen die op de langere termijn gerealiseerd gaan worden. Verduurzaming wordt nu nog veelal gezien als een kostenpost en als een noodzakelijk iets. In ons plan gaan wij uit van de kansen die verduurzaming biedt in de bedrijfsvoering.”

Om deze plannen tot uitvoering te brengen heeft Ondernemend Hoogeveen Econnetic aangesloten. Econnetic is een bedrijf dat voor meerdere ondernemersverenigingen en gemeenten dit soort projecten met veel succes heeft gerealiseerd. Ondernemend Hoogeveen kijkt uit naar een succesvolle samenwerking en mooie, echte resultaten.

Begin 2021 worden de leden van Ondernemend Hoogeveen verder geïnformeerd en benaderd.