Bakkersvrouw eert oma: Theehuis tante Geertje in mei gestart

Theehuis Tante Geertje. Foto: Ten Hoeve

Begin mei opende Ageeth ten Hoeve haar theehuis ‘Tante Geertje’, een knus winkeltje aan het Zuideropgaande 2 waar dagverse Brood & Banket producten van Bakkerij Ten Hoeve verkocht worden, maar ook voor een bak koffie of kopje thee (to go) is men van harte welkom.

Ageeth, zakenvrouw in hart en nieren, wilde na de verkoop van de supermarkt een opleiding bij Artez gaan volgen, maar: „toen kwam corona en zat ik thuis. De ruimte hier nodigde uit om iets mee te doen en met de herinnering aan mijn oma Geertje in het hoofd werd het idee van een theehuis geboren. Mijn oma begroette de klanten van de bakkerij bij binnenkomst altijd met de woorden ‘koffie?’ en dat gaf met het idee van de naam.”

Het theehuis is nog niet helemaal klaar zoals Ageeth het hebben wil: „Het gazon is nog niet klaar, het is te warm voor het leggen van de graszoden. Ook het straatwerk moet nog afgerond worden, maar dat schiet aardig op. Dat maakt de gasten tot nu toe niet uit. Men gaat lekker zitten om te genieten van een echt ‘Engelse’ high tea. Voor de liefhebber van hartigs, heb ik een borrelplankje met drie biertjes. Voor elke smaak dus iets.”

Of er een officiële opening komt hangt af van de versoepelingen. „Ik zou dat wel heel leuk vinden, maar dan moet echt alles klaar zijn en kunnen. Voor nu vind ik het contact met de klanten het mooiste wat er is, ik ben tevreden,” aldus een trotse eigenaresse.

De openstelling loopt gelijk met die van de bakkerij: 08.30 - 18.00 op weekdagen, op zaterdag tot 17.00u. Liever thuis een high tea? Dat kan ook door een mail te sturen naar: bakkerijtenhoeve@ziggo.nl.

Nieuws

menu