Bakkerij Mulder bestaat 75 jaar

Bakkerij Mulder in vroegere tijden. Foto: Archief Bakkerij Mulder

Bakkerij Mulder bestaat 75 jaar. Een prachtige mijlpaal.

De geschiedenis van de bakkerij gaat terug naar het moment dat Harm Mulder en zijn vrouw Jannie Mulder-Kats in november 1946 de bakkerij van Wijnberg aan de Hoofdstraat konden huren. In 1967 werd Harm Mulder opgevolgd door zijn zoon Roelof en diens vrouw Hapke. Zij hebben de zaak gerund tot de huidige generatie in 1996 aantrad: Harry Mulder en Rob Hooijer. De vrouw van Rob runt de winkel.

Voordat Harm Mulder in 1946 voor zichzelf begon was hij bakkersbediende bij Masselink bij de molen in de Van Echtenstraat. Masselink vertrok op een bepaald moment naar Amsterdam, waardoor Mulder de kans kreeg om voor zichzelf te beginnen. Hij had nog geen diploma’s, maar ging meteen aan de studie.

Na enkele jaren de bakkerij van Wijnberg te hebben gehuurd, hield dat op. Gelukkig stond de handwerkzaak van de dames Kamphuis te koop, dat door Harm werd gekocht en omgebouwd tot moderne bakkerij. Nog geen jaar later kon ook het buurpand van de kapper worden gekocht waardoor de bakkerij begin jaren zestig kon uitbreidden.

Veel veranderingen

Vooral in de negentiger jaren waren de veranderingen voor Bakkerij Mulder groot. In 1991 werd de bakkerswinkel aan de Hoofdstraat uitgebreid met een Konditorei waar onder het genot van een kopje koffie een keuze gemaakt kan worden uit vele soorten gebak en belegde broodjes in vele variaties.

Een jaar later werd aan de Brinkstraat in Beilen een nieuwe winkel geopend. Bovendien traden in 1997 Harry Mulder en Rob Hooijer als nieuwe eigenaren aan. Harry was al wel sinds 1987 in de bakkerij werkzaam.

Maar liefst 45 jaar lang heeft Bakkerij Mulder ook nog met brood langs de deur gevent. Met deze activiteit werd pas in 1999 gestopt.

Ambachtelijke bakker

Bakkerij Mulder omschrijft zichzelf als een ambachtelijke en vakbekwame bakker. Vanuit het bedrijf aan de Hoofdstraat worden dagelijks de winkels in Hoogeveen en Beilen van brood en banket voorzien. Verder worden brood en banket geleverd aan diverse supermarkten, zorginstellingen en horeca in de regio Hoogeveen en Beilen. Het bedrijf is in het bezit van het Hygiënecode-certificaat dat aantoont dat er sprake is van een goed werkend voedselveiligheidssysteem.

Nieuws

menu