Anton Industrie- en Meubelspuiterij: groot in kleine objecten | Made in Hoogeveen

In de rubriek Made in Hoogeveen laten we zien wat bedrijven in onze regio maken en vertellen we het verhaal achter die producten en ondernemingen.

Van links naar rechts: Lars Snippe, Marleen Liemburg, Anton Kroezen, Eddy Kooiker en Sander de Jonge.

Van links naar rechts: Lars Snippe, Marleen Liemburg, Anton Kroezen, Eddy Kooiker en Sander de Jonge. Foto: Andre Weima Fotografie

Aan haken hangen onderdelen te drogen. Andere liggen op rekken klaar om gespoten te worden. Bij Anton Industrie- en Meubelspuiterij is het een komen en gaan van zeer uiteenlopende objecten die voorzien worden van een laag verf. De natlakkerij aan de Stuifdzandseweg is gespecialiseerd in het spuiten van kleine onderdelen, onder meer voor bedrijven die apparatuur leveren aan laboratoria. ,,Vanwege de beschikbare ruimte is het voor ons niet mogelijk om hele grote objecten te spuiten, maar kozijnen en deuren kunnen we bijvoorbeeld wel aan’’, vertelt eigenaar Anton Kroezen. ,,Er staan nu kunststof kozijnen klaar die al afgeplakt zijn om gespoten te worden. Ze zijn nieuw, maar konden niet in de gewenste kleur kunststof geleverd worden.’’ Ernaast liggen de lamellen van een garagedeur die in dezelfde kleur gespoten moet worden.

Materialen

Nieuws

menu