Aangeboden door: Rentola

Als student woonruimte huren: gemeubileerd of niet?

Foto: Pexels

Ga je studeren in een andere stad en overweeg je om een kamer, appartement of studio te huren? Dan kom je ook voor de keuze te staan om de woonruimte gemeubileerd of kaal te huren. Meestal worden huurwoningen en studentenkamers kaal, dus zonder woninginrichting, verhuurd. Het huren van een gemeubileerde woonruimte kan in bepaalde gevallen echter ideaal zijn. We gaan in dit artikel in op de diverse mogelijkheden als je Hoogeveen voor je studie wilt verlaten.

Gemeubileerde kamer of studio

Een kamer, studio of appartement met meubels huren is een goede mogelijkheid als je voor gemak wilt gaan. Een compleet gemeubileerde woonruimte is ideaal voor jonge huurders, expats en studenten. Je hoeft niet meer tijd te steken in het bij elkaar zoeken van meubilair en andere woninginrichting. Veelal is er zelfs voor bestek, een koffiezetapparaat en een magnetron gezorgd. Je neemt alleen het hoognodige mee, zoals je toiletartikelen, je computer en je kleren. Als je dat leuk vindt, voeg je een paar persoonlijke dingetjes toe. Denk aan een lijst met foto’s van je reizen of een sculptuur van je favoriete kunstenaar. Het huren van een gemeubileerde woonruimte is erg populair als tijdelijke oplossing, met name in de grote steden. In onder meer Amsterdam, Utrecht en Den Haag is er volop aanbod van deze huurvorm. Online vind je bijvoorbeeld eenvoudig en snel studio’s te huur in Amsterdam .

Een gestoffeerd onderkomen

Op de huurmarkt vind je ook kamers en woningen die gestoffeerd zijn. In dit geval ligt er in sowieso al vloerbedekking, hangen er gordijnen of jaloezieën voor de ramen en zijn de muren gewit of behangen. In een gestoffeerd huisje hoef je alleen nog maar je eigen meubels neer te zetten. Dit scheelt je een boel werk en je kunt dus redelijk snel verhuizen. Kies voor deze manier van huren als je al aardig wat meubels bezit, deze graag wilt blijven gebruiken en geen tijd en/of budget wilt besteden aan de stoffering van de woning. Door je eigen meubilair te gebruiken, geef je de woonruimte eenvoudig een persoonlijke uitstraling en zul jij je snel helemaal thuis voelen op je nieuwe woonstek.

Kale huur

Wie kiest voor het kaal huren van een woonruimte, moet de gehele inrichting zelf regelen. Dit betekent dat je dient te zorgen voor vloerbedekking, raambekleding, wandbekleding en meubilair. Ook het schilderen van kozijnen en muren aan de binnenzijde van de kamer of studio komen op jouw bordje. Dit kan alles bij elkaar best wat centen kosten en daarom kun je dit als student beter zelf aanpakken dan uitbesteden. Kale huurwoningen vind je met name bij woningcorporaties. Het gaat meestal om sociale huurwoningen, maar ook om studio’s en appartementen in de vrije sector. Een compleet huis huren is voor de meeste studenten helaas te duur, maar wellicht dat je ouders je kunnen helpen. Woonruimte huren op basis van kale huur is de perfecte keuze als je van plan bent ergens voor langere tijd te blijven wonen en graag zelf het gehele interieur bepaalt. 

Nieuws

menu