Al meer dan honderd miljoen artikelen een tweede leven gegeven: Het Goed viert dertig jaar kringloopgeluk

Het Goed heeft al meer dan honderd miljoen artikelen een tweede leven gegeven. Foto Het Goed

De maand november staat bij Het Goed in het teken van het jaar 1992. Dat jaar opende het kringloopwarenhuis zijn eerste vestiging. Sindsdien heeft Het Goed 450 miljoen kilo aan spullen ingezameld. In diezelfde dertig jaar heeft Het Goed zo’n zestien duizend mensen een kans gegeven om waardevolle werk- en winkelervaring op te doen. Wat betreft directeur Willem van Rijn is dit pas het begin: „We willen bijdragen aan een duurzamere en inclusieve wereld waar tweedehands eerste keus zal zijn.”

„Ik heb het gevoel dat we pas net zijn begonnen. Met twee belangrijke doelstellingen. Om te beginnen dat tweedehands eerste keus wordt. Dat je pas nieuw koopt als je het niet tweedehands kunt vinden. Ons andere doel is een inclusieve arbeidsmarkt. Er is nog steeds een heel grote groep mensen met onbenutte talenten. We moeten veel meer kijken naar wat mensen wél kunnen als ze niet direct in de mal van een bedrijf passen. Als het gaat om de transitie naar circulariteit en inclusiviteit is Het Goed een deel van de oplossing.”

Inmiddels bezoeken jaarlijks vier miljoen klanten de warenhuizen van Het Goed en krijgen dagelijks dertig duizend stuks een tweede leven. Het Goed ziet de afgelopen jaren vooral de populariteit van kleding toenemen. Opvallend is dat vooral meer jongeren tweedehands kleding kopen; niet alleen omdat het duurzamer is dan nieuwe kleding, maar het biedt ook extra mogelijkheden om een eigen stijl te creëren, voor een aantrekkelijke prijs. Hergebruik van 1 kledingstuk bespaart ongeveer één kilo CO2-uitstoot.

Vier het mee

Dankzij de klanten zijn de indrukwekkende resultaten behaald en daarom nodigt Het Goed de komende weken haar klanten uit om samen het jubileum te vieren. Er is van alles te doen in de 31 vestigingen van Het Goed. Elke dag kun je dertig jaar terug in de tijd reizen en in de jaren 90-hoek op de foto gaan in een bijpassende outfit. Zaterdag 5, 9 en 12 november kan er een kijkje achter de schermen genomen worden, om 11.00 en 15.00 uur. Donderdag 10 november is er een kledingruilfeest van 18.00 tot 20.00 uur.

Nieuws

menu