60 plussers sterker door ZilverFitness in Hoogeveen

Janny, Harriy en Karin op de airbike. Foto: Otto Walter

ZilverFitness is een sportprogramma speciaal ontworpen voor zestig plussers. Met ervaren vaste coaches en kleine groepen. De functionele trainingen worden afgestemd op de individuele deelnemers en bevatten naast het verbeteren van de conditie ook bot- en spierversterkende oefeningen.

Ben-Anne (54) van ZilverFitness: „Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan. Dit kun je tegengaan door bot- en spierversterkende oefeningen te doen.”

Het beginnen aan een nieuwe sport kan in voor sommige mensen een drempel zijn. Bij Zilverfitness ligt de drempel erg laag omdat de trainingen worden gegeven in kleine vaste groepen. Hierdoor wordt er een vertrouwensband opgebouwd met de sporters. Het sporten wordt ook in de coronatijd veilig gedaan. „Er zijn speciale vakken om 1,5 meter afstand te kunnen houden en alles wordt na de les netjes schoongemaakt. Dat stelt ons in staat om je op een veilige manier te laten sporten.”

De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de eind 50 en eind 70. ZilverFitness geeft lessen op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.zilverfitness.nl. Liever telefonisch? Bel Ben-Anne op 030-752 35 48.

Nieuws

menu