60-plussers: sterker door ZilverFitness

Janny: " Door de goede begeleiding, grote variatie in oefeningen en de uitdaging met mezelf merkte ik binnen een aantal maanden al resultaat. Meer kracht en soepelheid bijvoorbeeld. Een echte aanrader!" Foto: Otto Walter

Goed nieuws; de sportscholen zijn open en binnen trainen kan weer. Sinds een jaar is het mogelijk om bij een van de dertien locaties van ZilverFitness te trainen: een sportschool speciaal voor zestigplussers.

Ben-Anne (54) van ZilverFitness vertelt: „Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan. Dit kun je tegengaan door bot- en spierversterkende oefeningen te doen.” Volgens neurowetenschapper Erik Scherder is beweging en krachttraining daarnaast ook hét antwoord op corona, omdat dit het afweersysteem op peil houdt, het lijf in conditie houdt en het risico op dementie verkleint.

Trainen in kleine groepen

„Begin je liever niet in je eentje aan een nieuwe sport? Dat hoeft niet, want je traint in kleine groepen van ongeveer 10 personen. Altijd onder leiding van een gediplomeerde vaste coach gedurende het gehele lesuur”, vertelt Ben-Anne. „Er zijn speciale vakken om 1,5 meter afstand te kunnen houden en alles wordt na de les netjes schoongemaakt. Dat stelt ons in staat om je op een veilige manier te laten sporten.”

De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 55 en 75 jaar. ZilverFitness is overdag op maandag en donderdag in de sportschool van CrossFit 0528 aan de Voltastraat 2, tegenover de brandweerkazerne. Kijk op www.zilverfitness.nl en schrijf in voor een gratis proefles. Liever telefonisch? Dat kan via tel. 030-752 35 48.

Nieuws

menu