Aangeboden door: amslod.nl

4 tips om eenvoudig meer te bewegen

Eigen foto

Bewegen is goed. Dat weet iedereen. Zowel jong als oud. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om voldoende te bewegen. Sterker nog: onderzoek heeft aangetoond dat meer dan de helft van de Nederlanders haar dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging niet behaald. Het is niet vreemd dat we zeker door corona minder zijn gaan bewegen. Veel van ons werken (ook nu nog) veel vanuit huis. Daardoor is er minder noodzaak om te bewegen. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want hoe moeilijk ook, bewegen blijft noodzaak voor zowel je mentale- als fysieke gezondheid. Bovendien zijn er genoeg, relatief eenvoudige manieren om meer te bewegen. Met de volgende 4 tips moet dit zeker lukken.

1. Schaf een goede fiets aan

Een fiets is een prima alternatief voor de auto om langere afstanden af te leggen. Zeker met een e-bike . Dan ben je rond de spits zelfs vaak sneller wanneer je de fiets pakt. Bovendien is het ook nog eens een relatief goedkoop vervoer. Op de aanschafkosten na heb je hier weinig omkijken naar. Hierdoor bespaar je op de lange termijn veel geld als je de auto meer laat staan. Bovendien motiveert de aanschaf van een nieuwe, kwalitatieve fiets ook om meer naar buiten te gaan en te bewegen. Het zou toch zonde zijn als de fiets vervolgens alleen maar in de stalling staat.

2. Neem de trap

Woon je in een flat of werk je in een groot pand? Dan ben je waarschijnlijk snel geneigd om even de lift te pakken. Maar waarom zou je dat doen als er ook een trap is? Traplopen is heel goed voor je conditie en lichaam. Het is een goede work-out waarmee je snel aan je conditie werkt en zelfs de nodige calorieën kunt verbranden. Loop dus gerust nog een keertje extra de trappen op en af.

3. Kies een sport die je leuk vindt

Is het lastig om gedurende de alledaagse dag meer te bewegen? Dan is het verstandig om een sport te kiezen. Kies hierbij wel voor een sport die je ook echt leuk vindt. Zo is het veel gemakkelijker vol te houden en voorkom je dat je de handdoek alweer snel in de ring gooit. Ben je dol op teamsporten? Ga dan eens kijken bij enkele verenigingen. Vind je fietsen toch wel heel leuk? Onderzoek dan of er een elektrische fiets dames aanbieding is waardoor je goedkoper een goede fiets kunt kopen. Door iets te doen waar je ook écht van geniet, zal het een stuk gemakkelijker worden om meer te bewegen.

4. Maak gebruik van een stappenteller

Het is soms wel prettig om een beetje inzicht te krijgen in je eigen bewegingspatroon. Maak daarom gebruik van een stappenteller. Zo zie je precies hoeveel je daadwerkelijk dagelijks beweegt. Bovendien kan het ook de nodige motivatie geven om jouw persoonlijke doelen te overtreffen. Begin bijvoorbeeld met 5.000 stappen per dag en hoog dit steeds verder op totdat je 10.000 stappen per dag zet.

Nieuws

menu