4 thuistips om te ontspannen tijdens de drukke dagen

prominent

Door verdeeld over de dag relaxmomenten in te lassen doorbreek je de drukte en blijf je ontspannen. Ook tijdens een drukke (kerst) dag.

Maar welk moment van de dag leent zich het best voor je  relaxmoment ? Begin je met meditatie in de ochtend, moet je relaxed afsluiten of maakt het niet uit wanneer je relaxt?

Douchen als meditatie

“’s Ochtends douchen brengt je in een meditatieve stand. Je hersenen komen tijdens het douchen namelijk in een ontspannen, maar toch alerte staat. Dezelfde staat die je krijgt wanneer je mediteert of hoe je je voelt na het sporten. In deze  mindset komen je cognitieve processen tot rust, waardoor er nieuwe ideeën op komen borrelen. Een perfecte staat voor het begin van de dag, aangezien je hersenen op deze manier een vliegende start krijgen,”

Middagbreak

Een  middagbreak leent zich perfect voor het creëren van een ontspannen gevoel als je je wat gestrest voelt. Zoek een rustig plekje op voor wat yogaoefeningen, yogameditatie in de middag kan helpen om stress te verminderen en helpt je een betere kwaliteit van leven te ervaren. Verwerk dit in je dagelijks leven: een maand lang, vijf dagen per week een half uur lang oefeningen doen, geeft je al het gevoel van minder stress, blijkt uit onderzoek. Daarnaast gaat je bloeddruk omlaag en verminderen je angsten, als je ’s middags mediteert.

Ontspannen de nacht in

Een voor de hand liggend moment om te ontspannen is ’s avonds voor het slapen gaan. Zo kom je beter in slaap, en met een goede nachtrust rust je uit en heb je energie om de volgende dag weer aan de slag te gaan. Om te ontspannen voordat je gaat slapen kun je het beste vlak voordat je naar bed gaat geen televisie meer kijken of met je smartphone, tablet of laptop bezig zijn. Wat je wel kunt doen is naar muziek luisteren, een warm bad nemen, een boek lezen of – daar is ‘ie weer – mediteren.

Neem de tijd om te ontspannen (in je draaistoel)

Of er een ideaal moment is op de dag om te ontspannen? Eigenlijk dus niet. Kies een moment waarop het jou het beste uitkomt, of dit nu ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is. Het is volgens de universiteit van Colorado in ieder geval belangrijk om de tijd te nemen voor een relaxmoment, (juist) ook wanneer je het druk hebt. Neem tijdens je werkdag dan ook bewust korte pauzes van vijf tot twintig minuten.

(bonustip) Creeer je eigen ultieme relaxplek

De relaxstoelen en draaistoelen van tegenwoordig beschikken over luxe opties om jouw relaxmoment nog specialer te maken. Wat dacht je van stoelverwarming, massagefunctie of zelfs een iPad houder om gemakkelijk je favoriete Netflix serie te kijken? In de winkel van Prominent in Emmen vind je de relaxstoel en comfortfuncties die perfect op jouw wensen aansluiten. Alvast een kijkje nemen? Probeer dan de configurator op de website van Prominent.