.Pet projectinrichters houdt open dag én opening in het nieuwe pand

Opening !Pet Projectinrichters in de Hoofdstraat en De Tamboer. Foto: Andre Weima Fotografie

Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis is .pet projectinrichters verhuisd. Het was tijd voor iets anders, iets bijzonders en daarom heeft .pet haar intrek genomen in het karakteristieke ‘Huize Venendal’, voorheen museum de 5000 morgen en kunsthuis Venendal. Door de coronacrisis is het niet mogelijk geweest een opening te houden. Nu, bijna twee jaar later, kon het eindelijk. Tijdens een open dag met een feestelijk en inhoudelijk programma werd de nieuwe huisvesting alsnog geopend.

Als landelijk opererende projectinrichter van onder andere kantoren, zorgomgevingen en overheids- en onderwijsinstellingen is .pet projectinrichters dagelijks bezig met het vormgeven van inrichtingsoplossingen voor diverse opdrachtgevers. Om de unieke en duurzame oplossingen nóg beter te kunnen presenteren was een verhuizing naar Huize Venendal een uitgelezen kans.

Inspiratiehuis van .pet projectinrichters

In Huize Venendal komen het verleden, het heden en de toekomst bij elkaar. Het karakteristieke gebouw kent een rijke geschiedenis dat teruggaat tot de zventiende eeuw. Oorspronkelijk deed het gebouw dienst als poorthuis tot landgoed Venendal. In de negentiende eeuw is het verbouwd tot het herenhuis van nu.

Inmiddels is Huize Venendal getransformeerd tot inspiratiehuis. Geen statische plek waar objecten en producten getoond zullen worden. Huize Venendal is het nieuwe thuishonk van .pet projectinrichters. Het thuishonk is de verbindende schakel voor medewerkers en relaties; een plek waar je graag bent, ontmoet, ontvangt en werkt. In Huize Venendal maakt .pet haar visie op duurzaam inrichten concreet; design, cultuur & architectuur, sfeer & beleving, creativiteit en circulariteit; eigentijdse oplossingen komen hier samen. Met respect voor de klassieke elementen van het gebouw en de cultuurhistorische waarde voor Hoogeveen is een inspirerende, functionele, duurzame en vitale (werk)omgeving gecreëerd. Soms met een vette knipoog. In de kookstudio worden met verschillende ingrediënten (stoffen, gerecyclede materialen, vloerstalen, etc.) inrichtingsplannen op smaak gebracht. Eenmaal op smaak stap je de VR experience room binnen. Hier wordt een virtuele wandeling gemaakt door een met zorg en passie samengestelde nieuwe inrichting.

Lint

Met het doorknippen van een lint werd de nieuwe locatie alsnog geopend en gedurende de dag liet .pet projectinrichters zien wat ze in huis heeft. Er waren doorlopend rondleidingen door het inspiratiehuis en diverse demonstraties over verschillende onderwerpen. Interior designer Atje Deinum gaf een inspirerende kennissessie over het Hybride Werken; wat betekent deze nieuwe manier van werken voor bedrijven en de mensen die er werken. Na een boeiend gastcollege van Helga van Leurover het weer, klimaat, duurzaamheid in relatie tot ons gedrag werd de dag feestelijk afgesloten met een biologisch hapje en drankje.

Nieuws

menu