Zuid-Afrikaanse Deborah Poynton geeft tijdens expositie Beyond Belief in Drents Museum in Assen uitleg over haar schilderijen. Hoe schildert zij haar metershoge doeken?

Deborah Poynton, Beyond Belief, 2019-2020, olieverf op doek. Foto: Drents Museum.

De schilderijen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Deborah Poynton zijn van 11 juli tot en met 3 oktober te zien in de Abdijkerk van het Drents Museum. Op 11 juli geeft zij uitleg over haar schilderijen.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 10 juli om 17.00 uur online geopend.

Karlijn de Jong, conservator van de tentoonstelling, neemt de kijker mee door de expositie. Tijdens de tour gaat De Jong in gesprek met algemeen directeur Harry Tupan en met Poynton. Ook vertellen bezoekers hun persoonlijke verhaal bij een van de kunstwerken. =

Op de eerste openingsdag van de tentoonstelling Beyond Belief is Deborah Poynton aanwezig in het Drents Museum. Op zondag 11 juli om 14.30 uur gaat Laura Korvinus van De Kunstmeisjes in gesprek met de kunstenaar en legt Poynton onder andere uit hoe ze te werk gaat bij het maken van metershoge doeken, verduidelijkt ze haar uitspraak ‘mijn werk is niets’ en beantwoordt ze vragen vanuit het publiek. De voertaal is Engels.

Nieuws

menu