Zanger Yorick van Norden in Klein Paradiso

Echten - Yorick van Norden speelt zaterdag 21 maart in Klein Paradiso. Het optreden begint om 20.00 uur.

Weinig albums van vaderlandse bodem werden zo goed ontvangen als Yorick van Norden’s album The Jester.

The Jester is het tweede album van Yorick van Norden. „Het is vernoemd naar de hofnar uit Shakespeares Hamlet. Hij heette ook Yorick. En het is de eerste keer dat mijn naam opduikt in de geschiedenisboeken. Hij speelde liedjes, vertelde verhalen, bracht muziek aan het hof van prins Hamlet.”, vertelt de zanger.

De dagelijkse bezigheden van Yorick van Norden verschillen dus maar weinig van die van zijn naamgever. Het beroemde citaat uit Hamlet, uitgesproken bij de opgraving van Yoricks schedel, zou een op een op hem kunnen slaan, ware het niet dat Yoricks moderne naamgenoot leeft: „Alas, poor Yorick! I knew him, Horatio: a fellow of infinite jest, of most excellent fancy […] Where be your gibes now? Your gambols? Your songs?”

Yorick van Norden blaakt van levenslust. Je hoeft niet als Hamlet te vragen waar zijn songs zijn. Die staan op een album vol van op de sixties en seventies geënte tijdloze pop, een waar feest van melodieën en teksten. In december 2018 volgde de ultieme beloning met een Edison-nominatie in de categorie 'alternative'.

‘Klein Paradiso’ is gevestigd in De Olde Karke, Zuidwolderweg 8 in Echten