Drentse Praam vaart volgende week weer uit vanaf Echten voor VaarFietsTocht

De VaarFietsTocht nabij de Krommejakken. Foto: Drentse Praam

De Drentse Praam houdt ook dit jaar weer de VaarFietsTocht. De start is in Echten bij de MolenHoeve. De ene groep gaat ‘s morgens varen. De vaartocht is over het nieuwe en oude kanaal naar Noordscheschut. De deelnemers aan de tocht passeren twee sluizen waarvan de ene een verval heeft van 6,40 meter.

Onderweg worden via een beeldscherm foto’s getoond van Hoogeveen van toen en nu. De andere groep start met koffie en gebak en stapt dan op de fiets. De fietsroute eindigt op Minicamping Schonewille. Zowel de fietsers als de varenden ontvangen daar een lunchpakket. ‘s Middags wisselt men. De fietsers gaan varen en de passagiers van de ochtend gaan fietsen en eindigen met koffie en gebak. De fietsen worden per speciale aanhanger vervoerd.

De boekingen vinden plaats via Punt H Hoofdstraat 17 a Hoogeveen tel. 0528 29 11 77. De eerstvolgende VaarFietsTocht is op dinsdag 19 juli. Als deze tocht is volgeboekt wordt een volgende tocht bekend gemaakt.

De naam van de aak

Stichting Drentse Praam heeft een scheepje gekocht dat verbouwd wordt tot rondvaartboot. In 2023 wordt deze boot ingezet voor de VaarFietsTocht en de Van Goghtochten. Het scheepje moet nog een passende naam krijgen. Tot 15 augustus kan men namen indienen via info@drentsepraam.nl . Degene die de uitgekozen naam heeft bedacht krijgt een vaartocht aangeboden voor twee personen. Zijn er meerdere zelfde inzendingen dan wordt er geloot.

Nieuws

menu