Trio-expositie in De Tamboer

Jerry Bisschop

Hoogeveen - In de expositieruimte van De Tamboer is tot en met 23 april werk te zien van Harry Klunder, Erna van der Veen en Hermione Velthuis.

Harry Klunder is zowel docent beeldende kunst als ook kunstenaar. Naast zijn docentschap heeft hij altijd eigen werk gemaakt. Beelden maken bleek uiteindelijk zijn grote passie. Het leidt tot unieke bronzen beelden. Mensen en dieren zijn daarbij zijn voornaamste inspiratie bronnen. Ook zijn fascinatie voor de natuur komt tot uitdrukking in die dier- en mensfiguren. De vele wonderlijke verschijningsvormen geven expressieve, beeldende mogelijkheden. Uitgezonderd het gieten van brons, heeft Harry Klunder het hele ontstaansproces van de beelden in eigen hand.

Erna van der Veen

Erna van der Veen heeft een schildersopleiding gevolgd bij Doet Boersma aan het Frysk Skildershus in Leeuwarden, tegenwoordig bekend als Kunstacademie Friesland. Haar werk is soms figuratief, soms semi-abstract. Zij werkt voornamelijk met acrylverf waarbij regelmatig structuur in de ondergrond van het schilderij verwerkt wordt. Erna van der Veen haalt haar inspiratie veelal uit de natuur. Het werk is krachtig en dynamisch en sterk van kleur. Naast vrij werk, werkt ze ook in opdracht.

Hermione Velthuis

Het werk van Hermione Velthuis is kleurrijk, vrolijk en tijdloos. De moderne, abstracte schilderijen zijn gemaakt van acrylverf op canvas. Abstract is een woord voor Kunst die geen overeenkomsten vertoont met de werkelijkheid Door kanteling van het doek zoekt het verdunde acryl haar weg. Het is steeds weer een verrassing verschillende beelden te zien ontstaan. De uitdaging is, deze beweging te beïnvloeden en het proces te sturen. De beschouwer wordt uitgenodigd zijn/haar fantasie volop uit te leven en er een eigen wereld in te ontdekken. Hermione Velthuis, nu woonachtig in Echten, is haar hele leven al creatief bezig.

In 2000 is zij gestart met ‘glasfusen’: lagen glas samen smelten op hoge temperatuur. Ze heeft onder andere de ramen van de raadszaal van gemeente De Wolden ontworpen. Nu heeft ze de stap gemaakt naar het doek.

Hermione Velthuis, Harry Klunder en Erna van der Veen exposeren regelmatig in en buiten de regio.

Nieuws

menu